Futbol

El futbol català viu una jornada històrica amb la presentació del nou seleccionador, Johan Cruyff

El futbol català viu una jornada històrica amb la presentació del nou seleccionador, Johan Cruyff. L'holandès, que torna a la banqueta 13 anys després d'haver deixat la direcció tècnica del Barça, ha explicat que "és un orgull ocupar aquest lloc", tot i que ha destacat que el més important és el paper que tindrà a partir d'ara la Federació Catalana de Futbol en tasques socials i en projectes vinculats amb els nens i l'esport. Després d'això, ha estat el torn de la part festiva de la presentació, que ha inclòs actuacions musicals i la signatura del contracte.

Actualitzat
Johan Cruyff ha estat presentat aquest dilluns com a seleccionador nacional de Catalunya de futbol. Tretze anys després d'haver deixat la banqueta del "Dream Team", Cruyff es torna a posar al capdavant d'un equip, on ha dit que vol un equilibri entre la competitivitat i la representativitat del futbol que hi ha a Catalunya.

En un acte al Palau de Congressos de Barcelona, la Federació Catalana de Futbol també ha presentat les línies concretes de l'acord entre l'entitat i la fundació de projectes esportius per a nens discapacitats que té l'holandès i també ha donat a conèixer que s'està negociant per trobar un rival per a Cataluya. L'objectiu de la federació és que Cruyff dirigeixi el seu primer partit abans de final d'any.

L'holandès s'ha mostrat força engrescat en el projecte que encapçala des d'avui com a seleccionador català de futbol, i ha justificat el seu fitxatge pel compromís de la Federació Catalana amb els projectes socials. Ha explicat que "és un orgull ocupar-ne el càrrec", però que la seva decisió està completament lligada al conveni a què ha arribat amb la Federació, un projecte totalment pioner a Europa que té com a objectiu facilitar la pràctica de l'esport als nens discapacitats.

Quan han parlat de diners, Cruyff ha estat molt contundent: "Els que hi guanyen són els nens". A més, l'holandès ha explicat que quan es parla d'aquest tipus de projecte "no importa en quina llengua s'expliqui".

Possible partit contra l'Argentina al maig del 2010


El president de la FCF, Jordi Casals, ha confirmat en declaracions al programa "Catalunya vespre esports" a Catalunya Ràdio, l'interès perquè el maig de l'any que ve Catalunya jugui un amistós contra la selecció argentina. Casals ha dit que ja van intentar jugar amb l'Argentina dimecres que ve aprofitant que dissabte els argentins juguen a Madrid contra Espanya. En aquest cas, el president Ángel María Villar, que és qui ha de donar el vistiplau, s'hi va negar.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut