Ral·li Dakar

El francès Chicherit guanya una vuitena etapa del Dakar escurçada per la pluja i Stéphane Peterhansel continua líder

En cotxes, l'etapa es va neutralitzar a partir del quilòmetre 82, per la crescuda d'un riu que podia afectar la seguretat dels pilots. El francès Chicherit va guanyar l'etapa i Stéphane Peterhansel continua líder de la general. Nani Roma és setè. En motos, tercera victòria del pilot de Torreblanca Joan Barreda i canvi de líder: Olivier Pain ha cedit el primer lloc a un altre francès, David Casteu. Joan Pedrero, dissetè, és el català més ben classificat.

En cotxes, l'etapa es va neutralitzar a partir del quilòmetre 82, per la crescuda d'un riu que podia afectar la seguretat dels pilots. El francès Chicherit va guanyar l'etapa i Stéphane Peterhansel continua líder de la general. Nani Roma és setè. En motos, tercera victòria del pilot de Torreblanca Joan Barreda i canvi de líder: Olivier Pain ha deixat el primer lloc a un altre francès, David Casteu. Joan Pedrero, dissetè, és el català més ben classificat.

Els comissaris de carrera del Dakar van decidir neutralitzar la vuitena etapa i deixar-la en 82 quilòmetres, a causa dels efectes dels forts aiguats que van afectar la part final del traçat. Només nou automòbils van aconseguit acabar els 183 quilòmetres que tenia inicialment l'etapa, entre Salta i San Miguel de Tucumán.

Els comissaris van estar deliberant si fixaven el final de l'etapa al punt de control número dos del recorregut, on van arribar tots els pilots, amb la qual cosa els vehicles haurien recorregut 82 quilòmetres. Les fortes precipitacions caigudes durant les últimes hores van provocar la crescuda d'alguns rius, impossibles de creuar per a la majoria dels pilots.

Tercera victòria d'etapa per a Joan Barreda

El pilot Joan Barreda, de l'equip Husqvarna, es va endur la vuitena etapa del Dakar, la seva tercera particular. El francès David Casteu és el nou líder de la cursa, amb una renda de 9,26 sobre Cyril DespresLaia Sanz va completar una excel·lent etapa amb un meritori tretzè lloc; Jordi Viladoms va ser 21è, i Gerard Farrés, 24è.

El pilot de Torreblanca, Barreda, va guanyar amb un ampli avantatge sobre els seus perseguidors i va aprofitar que el grup de pilots que liderava la jornada es va perdre al quilòmetre 118. El francès Cyril Despres va acabat en l'onzè lloc, a més de 16 minuts de Joan Barreda. David Casteu és el nou líder, amb una renda de 9,26 sobre Despres, segon. El portuguès Ruben Faria va tercer i "Chaleco" López, quart, a dotze minuts del liderat. Joan Pedrero és el primer català a la general, en el lloc 17. Aquest diumenge hi haurà jornada de descans.