Neymar, durant la seva presentació oficial amb el PSG (Reuters)
Futbol internacional

El FIFPro demana a la Comissió Europea que investigui el fitxatge de Neymar pel PSG

El sindicat de futbolistes professionals considera que el traspàs del brasiler per 222 milions d'euros vulnera les normes de competència de la Unió Europea

Actualitzat

El sindicat de futbolistes professionals FIFPro ha demanat avui a la Comissió Europea (CE) que investigui si els grans fitxatges de jugadors com el brasiler Neymar, traspassat del FC Barcelona al París Saint-Germain (PSG) per 222 milions d'euros, vulneren les normes de competència de la Unió Europea (UE).
   
"El FIFPro crida a la Comissió Europea a investigar el flux de diners dels traspassos al territori de la UE per entendre el seu impacte en el balanç competitiu de la regió", ha declarat el president del gremi internacional de futbolistes, Theo van Segglen.
   
Aquest sindicat, radicat a Holanda, es refereix al fitxatge de Neymar pel PSG com l'últim exemple d'una escalada inflacionista en el mercat del futbol, ​​dominat "per un selecte grup de rics, principalment clubs europeus", segons un comunicat difós pel gremi.
   
El FIFPro reclama a les autoritats de competència de la Comissió Europea que s'impliquin en l'assumpte per impulsar "una reforma de l'actual sistema de fitxatges establert el 2001 per protegir tant els jugadors com els treballadors del sector i per preservar els interessos de la competició esportiva".   

"L'enorme riquesa del futbol està atrapada (...) per unes quantes lligues i clubs, quan podria redistribuir d'una manera més eficient i justa", sosté Van Segglen. El sindicat internacional de futbolistes "assegura que un mercat inflat i distorsionat, amb una escalada dels preus dels traspassos com a element central, ha contribuït a destruir l'equilibri en la competència". 

El FIFPro va recordar que el 2015 va presentar una queixa legal davant la CE amb l'objectiu que s'impliqués en un fenomen que essencialment ocorre en territori europeu per "reequilibrar el futbol i acabar amb la bogeria del mercat de fitxatges, pel bé del futbol, dels jugadors i dels aficionats".
   
Fonts del sindicat han precisat a Efe que no han demanat una investigació específica del traspàs de Neymar del Barça al PSG, sinó que aquest representa "la punta de l'iceberg" d'un fenomen que també van criticar amb el fitxatge del francès Paul Pogba, pel qual el Manchester United va pagar l'any passat uns 120 milions d'euros a la Juventus.
   
L'Executiu comunitari, per la seva banda, a preguntes aquest divendres a la roda de premsa diària de la institució pel fitxatge del brasiler, ha respost a través d'un portaveu que "la Comissió Europea no comenta decisions individuals dels clubs de futbol". "El sistema de traspassos és una cosa que la Comissió Europea comenta regularment amb representants de lligues, clubs i jugadors", ha conclòs el portaveu de la CE.

Anar al contingut