El FIATC Joventut s'assegura ser cap de sèrie de la Copa del Rei després de superar el Baloncesto Sevilla (75-64)

La Penya havia de guanyar el Baloncesto Sevilla per acabar la primera volta de la Lliga Endesa entre els quatre primers classificats, i el cuer de la competició ha estat un rival més fàcil del que es preveia (75-64)

El FIATC Joventut s'ha assegurat un lloc com a cap de sèrie a la Copa del Rei després de guanyar el Baloncesto Sevilla en l'últim partit de la primera volta de la Lliga Endesa. Els badalonins han firmat el seu millor començament històric amb 13 victòries en 17 partits la mateixa nit que Demond Mallet (16 punts, 4 assistències) ha superat el miler de punts anotats en la Lliga espanyola.

La Penya ha començat el partit una mica despistat, cedint un parcial de 2 a 7. La recuperació badalonina ha arribat amb cinc punts consecutius d'Albert Ventura (13 punts, 4 rebots). Després d'uns minuts d'igualtat han aparegut els bases de la Penya per donar a l'equip 6 punts d'avantatge al final del primer quart amb dos triples, un de Clevin Hannah i un altre, quan s'exhauria el temps, de Demond Mallet.

En el segon quart el marge dels verd-i-negres ha superat la desena després d'un nou triple de Mallet. Els de Maldonado, però, no han mantingut la seva progressió. Al descans el marcador ha estat de 40 a 30 després d'una gran cistella de Sergi Vidal (4 punts, 3 rebots, 7 assistències). En el tercer quart les diferències han arribat fins als 14 punts. Albert Miralles i Sitapha Savane, amb 12 punts per cap, compensaven el fluix partit de Goran Suton.

El partit ha estat aturat uns minuts quan l'àrbitre, Juan Carlos Arteaga, s'ha marejat. L'enfrontament ha continuat amb dos col·legiats. Ja en l'últim quart l'equip local s'ha escapat fins als 18 punts. La desconnexió dels locals en els últims minuts ha permès l'últim de la Lliga Endesa endolçir una mica la seva desfeta contra una Penya que ha guanyat 9 dels seus últims 10 partits.