El FIATC Joventut s'apunta la desena victòria a la Lliga davant l'Iberostar en un matx molt igualat (88-85)

El FIATC Joventut s'ha adjudicat la desena victòria de la temporada en un matx, davant l'Iberostar Tenerife, en què la igualtat ha estat la tònica dominant. Savané, Kirksay i Suárez (cadascun amb 14 punts) han estat els jugadors més destacats del quadre badaloní.

Al Pavelló Olímpic de Badalona han viscut des de l'inici un festival de bàsquet ofensiu, amb una Penya desfermada en els triples i un Iberostar molt descarat. Al final del primer quart, el 30-27 favorable al conjunt de casa feia preveure un marcador molt alt.

Fins al descans, els homes de Maldonado havien anotat set triples de tretze intents i tenien en Mallet i Suton els seus millors homes amb els llançaments exteriors. La part fosca ha estat una gran fragilitat defensiva que l'equip canari ha aprofitat per no despenjar-se en el marcador i fins i tot comandar-lo (49-50 al final del segon quart).

El Joventut s'escapa

Al tercer període ha arribat el moment efervescent de la Penya, que ha trencat el partit. L'Iberostar s'ha vist impotent per frenar l'encert ofensiu dels locals, liderats per un letal Álex Suárez (14 punts i 4 triples de 4 intents) que ha dut el marcador a un 72-64 al final del quart.

La victòria del Joventut s'ha acabat de fonamentar en l'últim període amb una defensa més agressiva i l'aportació final d'homes com Savané i Kirksay (14 punts cadascun). Per part de l'Iberostar, Luke Sikma ha brillat amb els seus 16 punts i 14 rebots, però no ha estat suficient per fer front a un equip que està vivint un moment molt dolç, instal·lat ara mateix al tercer lloc de la taula i amb la classificació per a la Copa gairebé assegurada.