Bàsquet

El Fiatc Joventut rep el Cajasol de Sevilla amb l'objectiu de sumar una victòria i fer-se fort a casa

Els de Badalona volen fer valer el factor pista -ha guanyat tres dels quatre partits jugats a Badalona- davant un Cajasol que també pateix quan juga de visitant. La cita a les vuit del vespre a l'Olímpic de Badalona. Salva Maldonado podrà diposar de tots els seus jugadors excepte Pere Tomàs i Àlex Barrera, convalescents de les respectives lesions. Serà l'últim partit que disputi Christian Eyenga amb el Fiatc Joventut abans de tornar als Estats Units per incorporar-se el 9 de desembre als Cleveland Cavaliers. El Cajasol, amb l'amenaça del seu joc interior personificada en Paul Davis, baixa molt el rendiment en pista contrària i suma una victòria més (5) a la Lliga que el conjunt verd-i-negre.

Actualitzat
Després d'un inici de temporada irregular, marcat per la curta preparació i l'arrencada del nou projecte de Salva Maldonado, l'hora de la veritat ha arribat per a la Penya. El conjunt de Badalona rebrà el Cajasol en el primer dels dos partits que ha de disputar de forma consecutiva a l'Olímpic. Amb tres triomfs al campionat, la Penya necessita sumar de forma urgent més victòries per aspirar a lluitar per entrar a les vuit posicions que donen accés a la Copa del Rei. De forma paral·lela, no es pot permetre més ensopegades a casa si no vol caure als últims llocs de la classificació i mirar de reüll la zona de descens. Els verd-i-negres, a més, comencen un complicat mes de desembre en què jugaran tres partits a casa -un, davant el Reial Madrid- i visitaran la pista de l'Unicaja.

Amb Pooh Jeter ja recuperat de la lesió d'isquiotibials a la cama dreta i Henk Norel amb una setmana més de competició i ritme d'entrenaments, l'equip ha de pujar un esglaó més en la seva progressió. El joc interior tornarà a ser la clau ja que l'equip de Joan Plaza és el millor rebotejador en atac de la competició, amb una mitjana de 14 per partit, i el que més pilotes recupera. Henk Norel, cada vegada amb més minuts i ritme de competició, serà molt important en defensa per parar un dels jugadors més en forma de la competició, Paul Davis. El nord-americà és el tercer màxim anotat del campionat, amb 16,4 punts de mitjana, i el segon en rebots, amb 8,75 captures. El paper d'Eulis Báez, Williams i Eyenga, també serà clau per parar el bon fer de l'equip sevillà a l'interior de la zona.

El duel significarà la tornada a Badalona de Carl English i de Luka Bogdanovic, un jugador molt apreciat per l'afició verd-i-negra que torna per primera vegada al Palau Olímpic després de deixar l'equip fa dues temporades. Els de Joan Plaza arriben a Badalona arrossegant la derrota de la passada jornada a casa contra el Fuenlabrada i volen refer-se assaltant l'Olímpic per sumar el sisè triomf a la Lliga.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut