El FIATC Joventut ha caigut a la pista de l'Herbalife Gran Canària (79-77) derrotat pels centímetres de Tavares

L'Herbalife Gran Canària ha derrotat el FIATC Joventut sense necessitat de fer un gran partit (79-77). N'han tingut prou amb la superioritat en la pintura del seu pivot Walter Tavares.

El FIATC Joventut ha perdut a la pista de l'Herbalife Gran Canària per 79 a 77. Els badalonins, sense cap jugador capaç d'aturar el pivot local Walter Tavares (17 punts, 10 rebots), han anat gairebé tot el partit a remolc. Tavares ha donat en els primers minuts el domini de la pintura a l'Herbalife Gran Canària, davant la impotència d'un Savané força més baix. Amb el seu gegant i els dos triples de Sasu Salin els de casa han marxat de 12, 17 a 5. El pivot de la Penya ha aprofitat un descans del seu rival per anotar 5 punts i acostar la Penya a 4, 17 a 13. Els canaris han canviat llavors la supremacia en la zona per l'encert en el triple (4 de 6 en el primer quart) per escapar-se novament.

Al final dels primers 10 minuts el resultat era de 25 a 18. Una bona direcció de Tomas Bellas (10 punts, 5 assistències) ha portat els d'Aíto García Reneses a fer més gran la bretxa en les primeres accions del segon quart. La contrapartida catalana ha arribat des de la seva arma habitual, els triples (Abalde, Hannah, Ventura, Vidal), però no ha estat suficient per capgirar el marcador al descans, 47 a 42. Un triple d'Abalde ha deixat la Penya a només dos punts en la represa, però novament els canaris han castigat la pintura dels de Salva Maldonado. La diferència ha tornat a arribar als 10 punts. Quan Tavares s'ha assegut per descansar el guió s'ha repetit: el Joventut ha revifat sense posar-se al davant. El quart ha acabat 64 a 59.

L'últim quart Aíto García Reneses ha canviat d'estratègia, amb Albert Oliver (11 punts) atacant Hannah. L'ex de la Penya ha anotat els primers 7 punts dels canaris per fer pujar la diferència a 9 punts. Els canaris estaven guanyant sense fer un gran partit, i tampoc sense fer res excepcional el Joventut s'ha posat a dos punts quan faltava poc més de 2 minuts per al final gràcies a un parcial de 8 a 2 amb triples dels Alberts, Ventura (17 punts) i Abalde (9 punts), i una cistella interior de Natxo Llobet (15 punts, 3 rebots). Tres a sota en els últims segons. Vidal ha perdut la pilota, però Tavares li ha tornar el favor errant un llançament quan havia de mantenir la pilota. Hannah ha fallat el primer dels seus dos tirs lliures, fent del tot impossible un triomf del seu equip. La mala ratxa badalonina en la segona volta és molt preocupant: només ha guanyat 2 partits dels 9 que ha jugat.