Divian Seguros Joventut i Morabanc Andorra buscaran la final de la Lliga catalana (@acbcom)

El FIATC Joventut és incapaç de trencar el malefici i perd contra l'Andorra amb una segona part per oblidar (96-65)

Joventut i Andorra han fet una primera part molt igualada, però els de Salva Maldonado han començat a desaparèixer a partir del tercer quart; en l'últim, els de Joan Peñarroya han trencat el partit davant d'una Penya totalment perduda que haurà de guanyar el màxim de partits que resten per no partir per la permanència

Meritxell Carles i ArtimeActualitzat

El FIATC Joventut visitava el MoraBanc Andorra amb la intenció de trencar el malefici amb un equip amb el que els verd-i-negres havien perdut els cinc duels en què s'havien enfrontat fins a la data (a la segona etapa de l'Andorra a la Lliga Endesa). El d'aquest diumenge ha seguit el mateix patró i, tot i que ha estat un partit molt obert fins al descans, la Penya ha desaparegut a la segona part i ha perdut contundentment (96-65).

La primera part ha estat molt igualada entre dos equips que si fins ara aspiraven a ocupar una plaça al "play-off", i que ara pensen més acabar la temporada sense patir. Tots dos equips han lluitat en un partit igualat i molt obert en el primer temps en què ha destacat pels locals, Shermadini que ha arribat a la mitja part amb 19 punts i 25 de valoració; La Penya ha sabut aguantar l'envestida de l'Andorra i Demon Mallet ha estat el més destacat dels de Salva Madonado, amb 11 punts i 11 de valoració. Al descans, un ajustat 41-38.

La Penya ha tornat del vestidor amb ganes de capgirar el marcador, però li ha durat poc (41-43); els locals han tornat a empatar el matx a 46 i han començat a agafar embranzida situant-se, amb un parcial d'11-0, 8 punts a sobre en el marcador (54-46). La renda s'ha anat ampliant fins als 13 (59-46) gràcies a l'encert dels andorrans des de la línia de triple i a una gran actuació de David Navarro. Al final del tercer quart, la Penya perdia de dotze punts (65-53).

En un perfecte inici de l'últim quart, l'Andorra ha trencat el partit. Els locals han començat a marxar en el marcador fins arribar als 20 punts de renda amb un 75-55, amb una Penya totalment desubicada. La renda s'ha anat fent més àmplia, fins arribar als 26 (85-59) i acabar el matx amb 31 punts més per als andorrans (96-65). El millor del partit, sense dubte, Shermadini amb 26 punts i 36 de valoració.

Amb aquesta derrota, la Penya, que fa quatre dies que lluitava per una plaça al play-off, compta només amb 3 victòries de coixí que les separen del descens i haurà de guanyar el partits que resten (4) per no haver de patir per la permanència.

El president del club verd-i-negre, Jordi Villacampa, ha fet aquest tuit tot just acabar el partit: