Llovet i Triguero lluiten per la pilota (EFE)

El FIATC Joventut deixa escapar una gran oportunitat de trencar la imbatibilitat local del Río Natura Monbus (83-79)

Els badalonins han dominat clarament la primera part per anar cedint terreny a la segona, fins a caure en un tram final molt ajustat. L'encert del local Waczynski ha estat demolidor en els segons 20 minuts.

Daniel AlentoActualitzat

El FIATC Joventut ha estat a punt de convertir-se en el primer equip visitant a guanyar al Fontes do Sar de Santiago de Compostel·la aquesta temporada, però la incapacitat per frenar l'aler Adam Waczynski (27 punts) a la segona part, i especialment en els últims instants del matx, ho ha impedit. El polonès ha anotat 1 dels seus 6 llançaments abans del descans, i 9 de 12 dels posteriors.

El verd-i-negre Brandon Paul (12 punts, 2 de 9 en els tirs de camp) s'ha carregat molt ràpid de faltes, 2 en només 2 minuts. Això l'ha fet anar a la banqueta. La bona notícia per la Penya era la bona defensa d'Albert Ventura sobre l'estrella gallega, Waczynski. Amb Llovet (8 punts, 5 rebots) i Albert Miralles (10 punts, 3 rebots) tancant els rebots, el primer quart ha acabat 13 a 19.

Waczynski ha anotat els seus primers punts de la tarda des de la línia de tres en els segons 10 minuts, però la resposta badalonina ha estat contundent. Amb els triples de Llovet, Sergi Vidal (20 punts), Albert Sàbat (15 punts) i Demond Mallet els de Salva Maldonado s'han anat de 13 punts, 26 a 39. El pivot Juanjo Triguero (12 punts, 7 rebots) ha estat el protagonista de la reacció local. Després d'un parcial d'11 a 3, el resultat al descans era de 37 a 42.

En el tercer quart els gallecs s'han fet amb el ritme del joc. La defensa visitant ha deixat forats i Waczynski ha començat a sumar punts amb regularitat, amb la col·laboració dels pivots Triguero i Angelo Caloiaro (16 punts, 3 de 3 en triples). Un triple de l'aler polonès ha significat l'empat a 57. A l'altre bàndol, Vidal i Sabat han compensat el desencert de Paul per tornar a donar 5 punts de marge als de Salva Maldonado. Al final d'aquest 10 minuts, 61 a 64 a l'electrònic.

A l'últim quart la Penya ha errat els seus primers 5 llançaments de camp i el Rio Natura s'ha posat a només 1 punt. Un triple de Vidal ha trencat la sequera visitant. Quatre punts consecutius de Tyler Haws han donat el liderat en el matx al Rio Natura, 72-70. Els badalonins han aconseguit un nou avantatge de 3 punts que no han sabut conservar. Ja en les últimes jugades, l'encert de Waczynski amb Ventura a la banqueta ha condemnat el FIATC Joventut.