Zeljko Obradovic aplaudeix una acció dels seus jugadors (EFE)

El Fenerbahçe de Zeljko Obradovic i el CSKA, primers classificats per a la Final Four de l'Eurolliga d'Istanbul

L'equip turc ha guanyat a casa el tercer partit del seu duel de quarts de final contra el Panathinaikos de Xavi Pascual. Dels dos primers, a la pista del seu rival, també n'havia sortit victoriós. Un altre equip que ha segellat per la via ràpida la seva classificació ha estat el CSKA.

Fenerbahçe d'Istanbul és el primer equip classificat per la Final Four de l'Eurolliga de bàsquet que es disputarà a la seva ciutat del 19 al 21 de maig. L'equip que entrena Zeljko Obradovic ha superat en el tercer partit de la seva eliminatòria, tal com havia fet en els dos anteriors disputats a Atenes, el Panathinaikos que dirigeix Xavi Pascual (79-61).

Els turcs han dominat clarament el rebot (36 a 22) i han presentat un atac equilibrat, amb 6 jugadors anotant en dobles dígits. Els visitants, a més, han pagat el seu poc encert des de la línia de tres punts (5 de 24), especialment per part del base Mike James (0 de 8). Obradovic arriba per setzena vegada a la Final Four de la màxima competició europea. N'ha guanyat 8.

El CSKA elimina un lluitador Baskonia

Obradovic estarà acompanyat a Istanbul per un altre habitual de la Final Four, un CSKA que amb aquesta haurà jugat 14 de les últimes 15. Els russos també han eliminat el Baskonia per la via ràpida, en tres partits, l'últim aquest dimarts a Vitòria (88-90). Els bascos han pagat les dues faltes ràpides de la seva estrella, el base Shane Larkin, en el primer quart. El nord-americà no ha aconseguit entrar en el partit fins als últims minuts.

Tot i això els de Sito Alonso, liderats per Chase Budinger, han marxat de 7 en el segon quart fins l'aparició de Corey Higgins (21 punts) en el bàndol visitant per igualar el marcador al descans (44-43). En el tercer quart la situació ha estat a la inversa, un CSKA intentant obrir forat i un extraordinari Tornike Shengelia (17 dels seus 19 punts en aquest període) evitant-ho.

A l'últim quart els russos semblaven tenir la victòria a la butxaca, guanyant de 10 a 2:22 del final, però la reacció local liderada per Larkin (11 dels seus 13 punts en els últims 2 minuts) ha donat emoció fins el final. El base baskonista ha disposat d'un triple que no ha entrat per guanyar el partit, en un llançament on ha rebut un contacte del defensor que els àrbitres no han considerat falta.