El Fenerbahçe de Zeljko Obradovic aparta el Madrid de la final de l'Eurolliga (84-75)

El Fenerbahçe es cruspeix el joc interior de l'equip de Laso i buscarà diumenge la seva primera Eurolliga contra l'Olympiacos

El Fenerbahçe d'Obradovic és a un partit d'aconseguir la primera Eurolliga, la que seria número 9 del tècnic serbi, després de derrotar en la semifinal el Reial Madrid ( 84-75). L'equip groc-i-negre, que no jugava al seu pavelló però sí a la seva ciutat, ha començat activadíssim el partit. Amb una gran fluïdesa en la circulació aconseguia anotar des de dins i des de fora. Però la millor feina l'ha fet en defensa. Bogdanovic (14 punts, 6 rebots) primer i Nunally després s'han enganxat a Sergi Llull. El de Maó ha anotat 11 dels primers 13 punts dels blancs, però també ha perdut tres pilotes. I sota els cèrcols Udoh ha posat una paret. Resultat: ni rastre d'Ayón ni de Randolph, i el Madrid que ha anotat 13 punts i ha perdut 8 pilotes en 14 minuts.

Però la capacitat de l'equip de Laso per aconseguir un parcial i entrar en partit és extraordinària. Randolph ha tornat des de la banqueta havent-se tret els nervis i Laso ha començat a col·lapsar l'atac turc amb una defensa zonal. Del 26 a 13 s'ha passat al 26 a 24. El Fenerbahçe ha sabut reconduir la situació i Bogdanovic volia disputar-li el protagonisme a Llull. S'ha produït una nova estirada turca, afavorida també per la lesió de Randolph. I s'ha arribat al descans amb 44 a 34 dels d'Obradovic.

Un renda que ha arribat a ser de 15 en el tercer període. En la disputa interior, el tàndem Vesely-Udoh es cruspia el format per Randolph-Ayón. Doncic seguia desaparegut, mentre que el base grec del Fenerbahçe, Kostas Sloukas, feia i desfeia al seu gust. Només Carroll (21 punts, 5 de 7 en triples) impedia una distància més gran. Una distància que ha arribat a ser de 16 en el darrer quart. Insuficient per tancar el partit. Han estat jugadors de refresc com Thompkins i Taylor els que, amb un parell de triples, han posat el Madrid per sota dels deu.

Però Obradovic ha demostrat que té els seus jugadors molt preparats per a les situacions angunioses i amb un Udoh estel·lar -ha fregat el triple doble amb 18 punts, 12 rebots i 8 assistències- ha fet l'escapada definitiva tres minuts abans del final. Sergi Llull, malgrat ser un portent físic i psicològic i acabar amb 28 punts i 8 assistències, ha arribat sense piles en l'últim periode. I el Madrid ha capitulat contra un equip molt superior, decidit a aixecar la seva primera Eurolliga. El seu següent rival, ja a la final, serà l'Olympiacos.