El Barça va guanyar 2-1 el Sevilla en l'últim partit jugat de Lliga (Reuters)
Barça

El FC Barcelona visita el camp del Leganés amb la intenció de prolongar la bona ratxa a la Lliga, on continua líder

Els d'Ernesto Valverde no volen sorpreses contra un motivat Leganés que descansa a la novena posició amb 17 punts i que només ha rebut dos gols en contra com a local aquesta temporada

Actualitzat

El Leganés rep aquest dissabte (a les 16.15) el líder, el FC Barcelona, en un pols a Butarque entre dos equips amb objectius diferents, però que actualment tenen un punt en comú en ser dos dels tres conjunts de la Lliga més solvents en defensa.

El Barcelona visita Butarque després de la parada pels compromisos internacionals amb l'objectiu de seguir prolongant les seves bones actuacions a la Lliga, que fins al moment s'han saldat amb deu victòries i un sol empat. Davant estarà un Leganés que ha sorprès en l'arrencada de curs i que tornarà a exercir com a local després de jugar els seus dos últims partits a domicili i caure en tots dos contra el Sevilla i el València.

Serà la tercera vegada que aquests conjunts es trobin després dels dos precedents de l'any passat, l'últim al Camp Nou. Aquest partit es va decidir amb un penal en els instants finals, motiu pel qual l'amfitrió té certes ganes de revenja, que se sumen a la motivació que ja implica enfrontar-se als blaugranes.

El Barcelona visita Butarque amb un eix defensiu minvat per una nova baixa, la de Javier Mascherano, que estarà fora unes quatre setmanes, i l'absència del qual compromet el calendari imminent dels blaugranes. Malgrat aquesta baixa, la defensa del Barça exhibeix una solvència més que contrastada, ja que en onze jornades només ha encaixat quatre gols: un guarisme que està a l'altura del que ofereix l'il·lusionant Leganés, que s'ha enfilat a les portes dels equips que estan classificats en les posicions de la Lliga Europa.

A més de la baixa de Mascherano, el Barça té a la infermeria Sergi Roberto i André Gomes. No s'esperen aventures tàctiques com l'any passat, i per això Ernesto Valverde sembla estar més prop del 4-4-2 o el 4-3-3, cosa que portarà una defensa de quatre homes, amb Semedo, Piqué, Umtiti i Jordi Alba. El Barça arriba a Leganés per segon any consecutiu, després d'un anterior episodi en el qual l'equip blaugrana va golejar 1-5 en la jornada 4.

La llista de 18 jugadors la integren Marc-André Ter Stegen, Jesper Cillessen, Nelson Sémedo, Gerard Piqué, Ivan Rakitic, Sergio Busquets, Denis Suárez, Andrés Iniesta, Luis Suárez, Leo Messi, Paulinho, Gerard Deulofeu, Paco Alcácer, Jordi Alba, Lucas Digne, Aleix Vidal, Samuel Umtiti i Thomas Vermaelen.

Asier Garitano, el tècnic del Leganés, ha revelat pocs detalls sobre el seu equip titular. El que sí que és segur és que no estarà el canari Omar Ramos per problemes físics. Més enllà de la seva rellevància esportiva l'enfrontament servirà també d'altaveu social, ja que el Leganés ja ha confirmat que vestirà la seva segona equipació, que a principi de temporada es va anunciar com a mostra de suport a la lluita contra la violència de gènere.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut