L'onze titular del Barça al Vicente Calderón (Getty Images)
Barça

El FC Barcelona va alinear un mig del camp titular sense cap jugador del planter més de set anys després

Les absències d'Iniesta i Busquets van obligar Luis Enrique a alinear d'inici Mascherano, Rakitic i André Gomes, i a trencar una ratxa de 511 partits consecutius jugant almenys amb un jugador format a la Masia al mig del camp, segons una estadística que ha publicat el diari "Marca"

Actualitzat

Luis Enrique va haver d'improvisar un mig del camp atípic en l'anada de les semifinals de la Copa del Rei al Vicente Calderón obligat per les baixes per lesió de Sergio Busquets i Andrés Iniesta. Les absències de dos futbolistes bàsics van obligar el tècnic blaugrana a alinear d'inici Mascherano, Rakitic i André Gomes, i a trencar una ratxa de 511 partits consecutius jugant almenys amb un jugador format a la Masia a la zona medular, segons una estadística que ha publicat el diari "Marca".

L'última vegada que el Barça va alinear un onze titular sense cap jugador del planter va ser la temporada 2007-08, amb Frank Rijkaard a la banqueta. Aquell 11 de maig del 2008, Rijkaard va formar amb Touré Yaya, Edmílson i Deco al mig del camp en la derrota del Barça al Camp Nou contra el Mallorca per 2-3. Des d'aleshores, han passat 3.187 dies, 511 partits i 4 entrenadors diferents, que han utilitzat algun jugador al mig del camp format al planter blaugrana en l'onze titular.

Durant aquestes últimes temporades, Xavi, Busquets i Iniesta van formar un mig del camp 100% format a la Masia, tot i que en aquest període també van aparèixer altres futbolistes del planter com Thiago, Sergi Roberto, Rafinha, Cesc Fàbregas, Jonathan Dos Santos i Samper. Amb l'alineació d'ahir al Calderón, es va acabar amb una ratxa de gairebé vuit anys.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut