El FC Barcelona tanca la International Champions Cup de pretemporada amb una derrota contra la Fiorentina (2-1)

Un bon quart d'hora de Joaquín per la Fiorentina ha permès als italians marcar dos gols. El Barça no ha tingut prou encert, en la primera meitat, ni forces, en la segona, per remuntar

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha perdut contra la Fiorentina per 2-1 l'últim partit de la International Champions Cup, competició en què s'ha imposat  a Los Angeles Galaxy, ha caigut amb el Manchester United i ha empatat amb el Chelsea (va acabar perdent en la tanda de penals). En cap d'aquests duels han jugat Leo Messi i Neymar. Luis Enrique ha presentat un onze inicial amb Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Jordi Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Rafinha, Pedro i Suárez. Busquets i Suárez són els únics dos jugadors de la plantilla que han estat titulars en els quatre enfrontaments de pretemporada disputats fins ara.

El partit no podia començar pitjor per als homes de Luis Enrique. Un vell conegut de la lliga espanyola com Joaquín ha rememorat els seus millors temps i ha fet embogir la banda esquerra de la defensa blaugrana que ocupava Jordi Alba. En el minut 4, Bernardeschi ha fet el primer gol dels italians després d'una combinació entre l'extrem andalús i Borja Valero. Vuit minuts més tard, aquest mateix davanter ha tornat a marcar en culminar una centrada de Joaquín.

Luis Suárez, màxim golejador del Barça d'aquesta pretemporada, amb tres gols, ha reduït distàncies en el minut 16 aprofitant una espectacular assistència de Rakitic. Pedro ha disposat de dues ocasions més per als visitants, però no ha encertat amb les seves rematades. En el minut 39, qui no ha xutat bé, en una clara ocasió, ha estat el davanter uruguaià. Bernardeschi ha tornat a aparèixer en l'última acció de la primera part, en una rematada davant la sortida de Ter Stegen que ha marxat fora per poc desviada pel porter. La jugada, però, havia estat invalidada per fora de joc.

El Barça nota l'esgotament a la segona meitat

En la represa, Iniesta ha deixat el seu lloc a Munir. Un xut de Rakitic ha estat desviat per un defensor en el minut 50, i el porter romanès Tatarusanu ha enviat a córner una rematada de cap de Munir després d'una centrada de Sergi Roberto, destacat en aquest aspecte des de la seva posició en el camp de lateral dret. En una contra, però, l'ex del Vila-real Giuseppe Rossi ha desaprofitat una claríssima ocasió de marcar sol davant Ter Stegen. La resposta blaugrana ha arribat de peus de Luis Suárez i Pedro en el minut 63, però no han aconseguit batre Tatarusanu just abans que l'uruguaià i Rakitic fossin substituïts per Bartra i Sandro.

Amb el pas dels minuts, el ritme ha anat baixant, fet normal tractant-se d'un partit de pretemporada. El FC Barcelona ha seguit buscant l'empat però cada vegada amb menys empenta. Un xut de Munir intentant sorprendre el porter de la Fiorentina ha estat l'ocasió més destacada en el tram final de l'enfrontament. En el minut 77, Ter Stegen i Rafinha han marxat per donar entrada a Masip i Gumbau. Dimecres, al Camp Nou i contra la Roma, tindrà lloc la presentació del Barça davant la seva afició en el Gamper, ja amb la presència dels seus dos cracs a la davantera.