Celebració del 2-0 de Jennifer Hermoso (EFE)
Futbol femení

El FC Barcelona supera l'Atlètic de Madrid a la final de la Copa de la Reina (4-1) i aixeca el trofeu per cinquena vegada

L'entrenador Xavi Llorens tanca la seva etapa a la banqueta blaugrana amb un nou títol

El Barça s'ha proclamat campió de la Copa de la Reina després de superar l'Atlètic de Madrid per 4 a 1. El conjunt blanc-i-vermell era el defensor del títol i arribava a la final amb confiança, després d'haver guanyat la Lliga. Però aquest cop, el FC Barcelona ha estat millor i el tècnic català Xavi Llorens ha pogut tancar amb un nou títol la seva etapa d'onze temporades a la banqueta.

L'equip blaugrana ha dominat clarament els primers 25 minuts de partit. Patri, Alexia i Vicky Losada han disposat de tres bones ocasions per marcar. Hi ha hagut una pausa per hidratar-se a la meitat de cada part, ja que la temperatura era molt alta. L'Atlètic de Madrid ho ha aprofitat al primer temps per reorganitzar-se i ha començat a aparèixer en atac. La millor opció ha arribat al minut 31, quan Sónia Bermúdez ha fallat un penal que havia comès Gemma Gili sobre la mateixa davantera.

En el minut 40, una llarga jugada entre Alexia, Jenni i Mariona ha acabat amb el gol de Jennifer Hermoso, rematant des de la frontal de l'àrea petita. Amb l'1 a 0 s'ha arribat al descans. A la represa, el Barça només ha necessitat quatre minuts per marcar el 2 a 0. Jennifer ha aprofitat un desplaçament llarg de Marta Torrejón per plantar-se davant de Lola Gallardo i superar-la amb un xut col·locat.

Les madrilenyes han reaccionat nou minuts més tard. Sónia Bermúdez ha sorprès Sandra Paños amb un xut fort i ajustat al pal des de la frontal de l'àrea (2-1). Però el Barça no ha deixat espai a la reacció i Alexia ha sentenciat la final en culminar un contraatac, al minut 70 (4-1). Encara hi ha hagut temps perquè Aitana Bonmatí completés la golejada amb el quart gol.

És el cinquè títol de Copa per al Barça, que el recupera després que se li hagués escapat les dues últimes temporades.

FC Barcelona: Paños, Ruth, Marta Unzué, Gemma (Aitana, min. 65), Mariona (Bárbara, min.90), Jennifer Hermoso (Olga Garcia, min.90), Alexia, Patri, Leila Ouahabi (Melanie, min. 65), Vicky Losada, Marta Torrejón.

Atlético Féminas: Lola Gallardo, Kenti (Alexandra, min. 59), Bea Beltrán (Sosa, min.77), Sonia, Esther (Cazalla, min. 82), Amanda, Priscila, Meseguer, Mapi León, Menayo, Pereira.