Messi celebrant el gol que va decidir l'últim Madrid-Barça (Reuters)

El FC Barcelona supera al Madrid en gols decisius en els últims minuts dels partits de lliga aquesta temporada

L'estadística demostra que la imatge d'un Reial Madrid capaç de guanyar partits amb gols en els últims minuts no s'ajusta del tot a la realitat. Els madridistes n'encaixen més que en marquen. Tot el contrari que un Barça demolidor en el tram final gràcies a Leo Messi.

Sergio Ramos ha contribuït a crear la imatge d'un Reial Madrid temible en els minuts finals de partit amb els seus decisius gols de cap. Molts aficionats tenen la sensació que els blancs són únics sumant punts en els últims instants amb la seva rauxa. L'estadística, però, tira per terra aquesta idea. Com a  mínim, a la Lliga.

El veritable rei del temps de descompte és el FC Barcelona gràcies, com no, a Leo Messi. Repassant els resultats d'aquesta temporada a la Lliga Espanyola, els blaugrana han sumat 8 punts gràcies al seu balanç favorable de gols marcats i rebuts a partir del minut 85. Els madridistes, per la seva banda, han deixat escapar 3 punts.

Leo Messi és el gran responsable d'aquesta bona estadística del Barça amb el seu gol en el minut 94 al València (jornada 9, 2-3), el del minut 90 al Vila-real (jornada 17, 1-1), el del minut 93 al Leganés (jornada 23, 2-1), el del minut 86 a l'Atlètic de Madrid (jornada 24, 1-2) i el de diumenge passat, en el minut 92, al Reial Madrid (jornada 33, 2-3).

L'altra gol decisiu de l'equip en el tram final d'un partit el va fer Luis Suárez al camp del Betis en el minut 90 (jornada 20, 1-1). Per contra, els de Luis Enrique només han deixat escapar 2 punts amb un gol en aquests minuts, el de Sergio Ramos en el minut 90 al Camp Nou (jornada 14, 1-1).

Un mal balanç del Madrid

Pel que fa al Reial Madrid, Ramos va ser determinant, a més de contra el Barça, contra el Deportivo en el minut 92 (jornada 15, 3-2, Mariano havia iniciat la remuntada en el minut 84), Cristiano Ronaldo va evitar la derrota a casa davant el Las Palmas amb dos gols en els minuts 86 i 89 (jornada 25, 3-3), i Isco li va donar el triomf davant l'Sporting en el minut 90 (jornada 32, 2-3).

A la contra, però, Sergio Araujo va prendre 2 punts en el minut 85 al Reial Madrid al camp del Las Palmas (jornada 6, 2-2), un autogol de Ramos en el minut 85 i un gol de Jovetic en el 91 el van deixar sense puntuar al camp del Sevilla (jornada 18, 2-1), en el minut 85 Griezzman va firmar l'empat de l'Atlètic (jornada 31, 1-1), i finalment Messi va impedir que el gol de James en el minut 85 donés 1 punt als de Zidane en el Clàssic.

Aquests no són els únics jugadors dels dos equips que han marcat a partir del minut 85, però en els seus casos els partits ja estaven decidits i els seus gols no van provocar cap variació en l'assignació dels punts en joc.