El FC Barcelona rescata un punt davant l'Atlètic amb un gol de Luis Suárez (1-1)

Després del gol local en la primera meitat, els atlètics s'han tancat al seu camp esperant el contraatac. El Barça ha atacat sense pausa el seu rival, fins que Suárez ha firmat el gol de l'empat

Daniel AlentoActualitzat

Atlètic de Madrid i FC Barcelona han empatat a 1 en un partit amb menys càrrega política de l'esperada, davant la situació de tensió que es viu entre Catalunya i Espanya. El Frente Atlético havia fet una crida als seguidors locals a omplir l'estadi de banderes espanyoles. La seva crida no ha tingut l'èxit que esperaven més enllà de la seva zona del camp, el Fons Sud. Sí que han generat més consens, però, els xiulets a Gerard Piqué cada vegada que tocava la pilota.

Els blaugranes han sorprès de sortida els locals. Leo Messi ha xutat fora per poc ja en el primer minut. Poc després, un xut d'Iniesta ha acabat a les mans d'Oblak. L'Atlètic, però, s'ha adaptat ràpid. Umtiti ha tret la pilota dels peus de Correa quan aquest es preparava per afusellar Ter Stegen. El Barça ha començat a perdre pilotes en el mig del camp i Griezmann s'ha deixat veure, obligant el porter visitant a lluir-se en el minut 9.

Els d'Ernesto Valverde han dubtat, i han sacrificat profunditat a canvi de més seguretat en la circulació. L'equip madrileny ho ha aprofitat per situar millor la seva defensa. El partit encara se'ls ha posat més de cara als de Diego Simeone quan en el minut 21 un xut ajustat de Saúl Ñíguez des de la frontal ha acabat a dins de la porteria rival. L'Atlètic ha reculat per fer el que millor sap fer, defensar amb ordre i sortir a la contra. Fins el minut 40 el Barça no ha inquietat una mica els de casa, en la primera aparició de Luis Suárez. En el minut 44, Messi ha caigut davant Gabi quan intentava progressar cap a la porteria d'Oblak, en una jugada on l'argentí ha reclamat penal.

Setge amb premi

En l'inici de la segona part, l'Atlètic ha tornat a lluir la seva velocitat en atacs que Umtiti i Piqué han tallat llençant-se a terra. Luis Suárez, en el seu primer xut a porta, ha posat a prova Oblak en el minut 55. Dos minuts després, un xut de falta de Messi ha anat al pal. En el minut 60, abans que Iniesta deixés el seu lloc a Gerard Deulofeu i Semedo a Sergi Roberto, els jugadors del Barça han reclamat mans de Savic dins l'àrea local. L'equip barcelonista dominava clarament, però li costava generar perill. En el minut 65, després d'una bona combinació, Messi ha xutat a les mans del porter "colchonero".

L'argentí, ànima i catalitzador del joc dels de Valverde, ha tornat a provar sort cinc minuts més tard, en un xut que ha marxat fora. En el minut 79, per donar més força al seu mig del camp, Valverde ha canviat Rakitic per Paulinho. Luis Suárez, rebent una passada de Deulofeu, ha obligat Oblak ha fer una intervenció compromesa. Ha estat un avís del que vindria en el 82, quan l'uruguaià ha empatat rematant de cap una centrada de Sergi Roberto.

La celebració d'aquest gol ha estat acompanyada de polèmica. Suárez s'ha dut el dia a la boca, amb el gest de fer callar als aficionats del Wanda Metropolitano. Un gest que com és natural no ha agradat a molts dels seguidors de l'Atlètic i ha donat peu a les preguntes de la premsa madrilenya als blaugrana que han comparegut davant dels micròfons.

A 3 minuts del final, Suárez no ha arribat per centímetres a una passada de la mort d'André Gomes. Ja en el temps de descompte, Messi ha tingut una última ocasió en un xut de falta que ha anat a les mans del porter local.

Després de 8 jornades, el FC Barcelona ha perdut la perfecció i ha deixat escapar els primers dos punts de la temporada. Ernesto Valverde s'ha quedat a una victòria d'igualar el millor començament a la Lliga de la història blaugrana, aconseguit a les ordres de Gerardo "Tata" Martino la temporada 2013-14.