El FC Barcelona remunta davant la Reial Societat amb 2 gols i 1 assistència de Luis Suárez (2-4)

La Reial Societat ha sorprès de sortida el Barça fins avançar-se 2-0. Els blaugrana, però, han donat la volta al marcador (2-4) amb Luis Suárez com a gran protagonista

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha trencat aquest diumenge una mala ratxa que durava gairebé 11 anys. Era el temps que feia que no guanyava un partit de Lliga a la Reial Societat a l'estadi d'Anoeta (2-4). Els de Valverde han guanyat quan més difícil ho tenien, després de veure's superats en joc i en el marcador en la primera meitat. L'equip ha sabut reaccionar, amb Luis Suárez demostrant una vegada més la seva classe.

Els blaugranes han arribat amb perill els 10 primers minuts del matx. El porter, Gerónimo Rulli, ha hagut de sortir, primer, davant Luis Suárez i, després, davant Sergi Roberto, i Leo Messi ha xutat alt després d'una de les seves conduccions des de la banda. Els bascos, però, han tret profit de la seva superioritat des de la banda esquerra amb Xabi Prieto, Álvaro Odriozola i Sergio Canales.

En el minut 11, en la primera ocasió clara dels locals, Willian José ha obert el marcador rematant de cap una centrada de Prieto. El brasiler ha tornat a marcar en el 28 amb un xut des de la frontal, però el seu gol ha estat anul·lat per una falta prèvia inexistent sobre Ivan Rakitic. En el minut 34, Canales ha fet una passada en profunditat per a la desmarcada de Juanmi, i el seu xut, desviat per Sergi Roberto, ha significat el 2-0.

Luis Suárez, al rescat

Els de Valverde han reduït diferències en el minut 40, quan Luis Suárez ha guanyat l'esquena a la defensa realista. Paulinho ha ficat la punta del peu per convertir en gol la centrada del seu company. El Barça ha tornat del descans amb una velocitat més. Leo Messi, desaparegut en la primera meitat, s'ha començat a deixar veure. Ell ha obert la pilota a la banda en el minut 50 per a Luis Suárez i l'uruguaià, amb un toc de pilota subtil, ha marcat amb una elegant paràbola.

La pluja queia amb molta intensitat quan Paulinho, en el minut 65, ha deixat el seu lloc a Ousmane Dembélé. Valverde ha modificat el seu esquema, del 4-4-2 inicial al 4-3-3 paradigmàtic del Barça, que ha posat setge a la porteria rival. Suárez ha culminat la remuntada en el minut 71, penalitzant de la forma més cruel un mal servei de porteria de Rulli. En el minut 80, Lucas Digne ha entrat per André Gomes. Cinc minuts més tard, després d'una falta rebuda per Suárez, Messi ha marcat el 2-4 amb un llançament directe extraordinari. Denis Suárez ha estat l'últim blaugrana a entrar en joc, ja a l'últim minut, substituint l'artífex de la remuntada.