Bàsquet

El FC Barcelona portarà als tribunals els passaports exprés de la temporada perfecta del Reial madrid

El Reial Madrid ho va guanyar tot la temporada 2014-2015. En el futur, però, podria quedar-se sense alguns dels seus títols si prospera la demanda del FC Barcelona davant dels tribunals pel presumpte ús de passaports falsos

Actualitzat

El FC Barcelona emprendrà la via penal davant la inhibició de la justícia esportiva, representada pel jutge únic de l'ACB, en el cas dels passaports exprés del totpoderós Reial Madrid de la temporada 2014-15, quan els blancs van guanyar l'Eurolliga, la Lliga, la Copa del Rei i la Supercopa.

Aquell Reial Madrid imbatible a la pista s'ha vist esquitxat per les sospites de l'us de passaports falsos de dos dels seus jugadors nord-americans, Marcus Slaughter i KC Rivers. Afegits a l'argentí Facundo Campazzo i el mexicà Gustayo Ayón, els de Pablo Laso s'haurien saltat el límit de dos extracomunitaris que fixa el reglament.

En el cas d'Slaughter, es tracta d'un document de Guinea Equatorial amb el mateix número que el del llavors jugador del Fuenlabrada Andy Panko. El jutge únic va arxivar el cas, en el vessant esportiu, en no trobar cap responsabilitat del club madridista. Pel que fa al passaport de Guinea-Bissau de Rivers, aquesta setmana "El País" ha revelat que va ser firmat per l'advocat argentí Aldo Darío Herchhoren Naishtat com a cònsol del país, càrrec que l'estat africà ha negat que sigui cert.

L'ACB, arran d'aquestes revelacions, ha acudit a la policia. Com explica el seu president executiu, Francesc Roca, "nosaltres hem d'obrir una investigació. I això només és port fer amb una investigació policial. La policia esbrinarà, si aquest senyor que a si mateix es deia que era el cònsol de Guinea-Bissau realment ho era i si tenia capacitat per signar aquests certificats. A partir d'aquí veurem quins camins s'obren, però hem d'esperar a aquesta investigació i que els fets siguin clars".

Mentrestant, el Barça continuarà endavant amb la seva intenció d'acudir a la justícia ordinària per dilucidar tota la cadena de responsabilitats, amb un doble objectiu: aconseguir mobilitzar la resta de clubs de l'elit del bàsquet espanyol, o que els tribunals li donin la raó. L'ACB, ara per ara, ha decidit mantenir la neutralitat. Com explica Francesc Roca, "el Barça segur que si opta per accions judicials serà perquè està convençut que és el camí que ha de seguir".

En tot cas, sembla que el procés serà llarg, però qui sap si, d'aquí a uns anys, el Reial Madrid canviarà la seva temporada perfecta per una amb un títol, el de l'Eurolliga, ja que a la competició europea no regeix el límit de 2 extracomunitaris per equip.

 

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut