El FC Barcelona ofereix la seva pitjor versió davant d'un Reial Madrid castigat per les lesions (87-75)

Els blancs, sense Llull, Randolph, Ayón i Kuzmic, han arribat a guanyar de 21 en els primers minuts de l'últim quart. La reacció final dels blaugrana els ha permès evitar la humiliació, però no els ha salvat de la vuitena derrota en 12 jornades d'Eurolliga

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa no ha sabut aprofitar la crisi d'un Reial Madrid, amb 3 jugadors del seu cinc titular lesionats (Sergi Llull, Anthony Randolph i Gustavo Ayón), que venia de perdre 6 dels 7 últims partits a l'Eurolliga (87-75). Els blaugrana han estat víctimes de l'eficàcia triplista dels madridistes, i de la seva pròpia manca d'idees en atac, i només un bon últim quart els ha permès salvar la cara.

Pablo Laso ha donat entrada a Facundo Campazzo (10 punts, rebots) com a base titular en el lloc de Luka Doncic (16 punts, 6 rebots, 7 assistències). El base argentí ha anotat els primers 8 punts del seu equip (8-4), superant una vegada i una altra la defensa de Thomas Heurtel (11 punts). El Barça, amb poc encert en el llançament exterior, ha respirat amb els punts a la pintura de Kevin Seraphin. Amb els dos equips centrats a negar la seva zona al rival, el primer quart ha estat de baixa anotació 15-15.

En el segon quart s'ha incrementat el ritme encistellador, amb la irrupció de Jaycee Carroll (10 punts) pels de casa i Rakim Sanders pels catalans. Felipe Reyes (14 punts, 8 rebots) ha aprofitat una badada defensiva per anotar el 28-22 que arrodonia un parcial d'11 a 2. Doncic ha clavat dos triples i Thompkins un altre per donar al Madrid una renda de 9 punts (37-28). Els madridistes, però han perdut l'encert i la concentració. Després d'una personal de Rudy Fernández sobre Joan Carles Navarro, acompanyada d'una tècnica per gesticular, el marcador al descans ha estat 40-38.

Campazzo ha tornat en el tercer quart per fer mal ara a la defensa de Pau Ribas, que exercia de director de joc. Ajudats també per la intimidació i els rebots de Walter Tavares, els madridistes han aconseguit un parcial de 11-2. El Barça patia en defensa i es veia perdut i sense idees en atac, amb els seus jugadors buscant la jugada individual. Sanders assumia el protagonisme, però sense cap mena d'encert. El Madrid ha assolit una renda de 16 punts al final del tercer quart, 68-52, amb un triple des de la seva pròpia línia de tirs lliures de Doncic.

L'últim quart s'ha obert amb una picabaralla dialèctica entre Navarro i Campazzo que ha acabat amb l'eliminació del base argentí. Els blaugrana han buscat més intensitat en defensa, ja no per guanyar el partit sinó per evitar una derrota més dolorosa. Partint d'un màxim desavantatge de 21 punts, els de Sito Alonso han ressuscitat. Liderat pel caràcter i la lluita de Pierre Oriola (11 punts, 4 rebots), el FC Barcelona s'ha arribat a posar a 9 punts (80-71). Un bon esforç, però massa tard.

L'Unicaja de Màlaga agafa aire davant el Khimki de Moscou (93-84)

L'Unicaja ha sumat la vital quarta victòria a l'Eurolliga davant el Khimki de l'exentrenador del Barça, Georgios Bartzokas (93-84). Els malaguenys han dominat en el parquet durant tot l'enfrontament i en el darrer quart els de Joan Plaza han sentenciat amb rotunditat un triomf que provisionalment els allunya de la cua de la classificació. Nemanja Nedovic ha liderat l'atac de l'Unicaja (21 punts), al costat d'un omnipresent James Augustine (14 punts i 12 rebots).