El FC Barcelona no perd cap partit al desembre al Camp Nou des de l'any 2007

Els blaugrana no perden cap partit com a locals en un mes de desembre des de fa 9 anys

Pel FC Barcelona, jugar al Camp Nou el mes de desembre és tota una garantia. L'última derrota com a locals dels blaugrana en l'últim mes de l'any data del 23 de desembre del 2007, precisament, contra el Reial Madrid (0-1). El mateix equip que aquest dissabte ha empatat a 1 amb un gol en l'últim minut de Sergio Ramos.

Des d'aquell dia, els blaugrana han sumat als successius desembres 11 victòries i dos empats a casa. Van obrir la seva espectacular ratxa el 6 de desembre del 2008, a les ordres de Pep Guardiola, en golejar el València (4-0). L'únic visitant que no ha sortit derrotat en tot aquest temps va ser el Deportivo, la temporada passada. Els gallecs van marxar amb un punt gràcies a un empat a 2 gols.

Només dos equips han repetit visita en aquest període: l'Espanyol, el 2009 (1-0) i el 2014 (5-1), i el Reial Madrid, el 2008 (2-0) i aquest any (1-1). El balanç golejador d'aquests 12 partits, com no podia ser d'una altra manera, és favorable als barcelonistes: 45 gols marcats per 7 de rebuts. Dels 44 anotats, 15 han estat obra de Leo Messi.

Al FC Barcelona encara li queden 3 partits més aquest desembre per poder mantenir la seva bona ratxa, un de Lliga de Campions contra el Borussia Mönchengladbach, un de Lliga contra l'Espanyol i la tornada dels setzens de la Copa del Rei contra l'Hèrcules. Una bona ratxa, tot i l'empat d'aquest dissabte davant del Reial Madrid amb el gol de Sergio Ramos en l'últim minut.