El FC Barcelona Lassa viu el pitjor episodi de la seva crisi al Palau Blaugrana davant del Baskonia (79-93)

Els blaugrana es presentaven amb moltes baixes a la seva línia exterior i Tyrese Rice no tenia relleu. Tot i això, el Barça ha donat, davant del seu públic, una imatge molt dolenta en la derrota a l'Eurolliga contra el Baskonia

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha encaixat una dura derrota a casa davant del Baskonia (79-93), i no només pel resultat, sinó també per la seva imatge. Els blaugrana es presentaven amb les baixes a la seva línia exterior d'Alex Renfroe i Brad Olesson, que han deixat el base Tyrese Rice (15 punts) sense recanvi; però això no justifica els 5 minuts del tercer quart on el conjunt català ha estat esborrat de la seva pròpia pista amb cistelles fàcils a la pintura. La dotzena derrota del Barça en 20 jornades d'Eurolliga deixa l'equip molt tocat.

Tot i que el Barça ha inaugurat el marcador amb un triple de Justin Doellman, el Baskonia no ha trigat a avançar-se (3-11) aprofitant les tres pilotes perdudes pels blaugrana en dos minuts. I això que els visitants tampoc estaven inspirats. Després d'un temps mort, els blaugrana han reaccionat amb un parcial de 13 a 5 fins a empatar amb un triple de Tyrese Rice. El primer quart s'ha tancat amb un resultat de 20 a 21.

El conjunt basc ha començat el segon quart encertat en atac però tou en defensa. L'aler pivot Andrea Barnagni era el més clar exemple d'aquesta dicotomia. L'italià s'ha carregat amb 3 faltes després de cometre una personal en un rebot ofensiu capturat per Vitor Faverani i rebre una tècnica per les seves protestes posteriors. El Barça, però, s'ha encomanat de la mala defensa visitant. Sis punts seguits de Shane Larkin (18 punts, 5 assistències, 4 recuperacions) han culminat un parcial de 5 a 16 (33-40). Aleksander Vezenkov (14 punts) ha aparegut amb 7 punts seguits per rescatar uns companys que no han estat al seu nivell i, després d'una sèrie de triples visitants, al descans, el marcador era de 43 a 53.

El pitjor moment del Barça

En el tercer quart Baskonia ha intensificat la defensa sobre Tyrese Rice, que ha jugat 18 minuts a la primera meitat. Un triple de Chase Budinger (15 punts) i una tècnica a Bartzokas rubricada amb un 2+1 per l'aler nord-americà ha donat als visitants un avantatge de 17 punts, 43 a 60. L'equip estava absolutament noquejat. Larkin penetrava a voluntat, Budinger continuava anotant i els de casa patien per assegurar el seu rebot. La distància ha arribat fins els 25 punts amb les esmaixades dels baskonistes, i el Palau Blaugrana ha començat a xiular els jugadors. Després de 5 minuts per oblidar, el quart ha acabat 63 a 83.

En el bàndol visitant, el francès Rodrigue Beaubois s'ha lesionat al començament de l'últim quart. Pels de casa, Bartzokas ha fet debutar el retornat pivot Moussa Diagné (8 punts, 4 rebots), cedit fins ara al Montakit Fuenlabrada, i ha compartit minuts amb Marcus Eriksson, Aleksander Vezenkov, Stratos Perperoglou (que tornava després de 5 setmanes de baixa). L'únic dels jugadors blaugrana importants en pista en aquests moments era Petteri Koponen. Stefan Peno ha entrat en el lloc del finlandès en els últims 3 minuts. El Baskonia, amb el partit tancat, ha baixat les revolucions esperant que el temps s'esgotés.