El FC Barcelona Lassa troba massa tard la fórmula correcta per derrotar el Panathinaikos (93-86)

El FC Barcelona ha vist tallada una ratxa de 6 victòries seguides en aquesta edició de l'Eurolliga davant un equip grec que ha tancat la seva pintura. Fins ben entrada la segona part que Xavi Pascual no ha trobat la fórmula per contrarestar el joc grec

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha perdut a la pista del Panathinaikos el seu segon partit de la fase de grups de l'Eurolliga (93-86), tallant una ratxa de nou victòries consecutives davant l'equip grec en els últims anys. La desaparició del joc interior blaugrana ofegat pels seus contrincants, personificada en el discret partit d'Ante Tomic (11 punts, 11 rebots), és un dels factors que explica la derrota. Després de perdre de 16, la recuperació dels de Pascual ha arribat amb un cinc petit on Àlex Abrines (21 punts) jugava d'aler i Stratos Perperoglou (13 punts) d'aler pivot.

Els primers minuts entre els dos equips han estat de baixa anotació (8-8 en el minut 5). L'entrenador local Aleksander Djordjevic ha donat entrada al pivot Miroslav Raduljica (25 punts, 4 rebots) per Ognjen Kuzmic, que no es podia imposar al blaugrana Ante Tomic. El pivot serbi ha liderat l'atac local amb 9 punts en un primer quart molt igualat que s'ha tancat amb un resultat de 21 a 22. En el segon quart els grecs han marxat de 7 punts (34-27) amb l'anotació de Raduljica i aprofitant una ratxa de poc encert ofensiu del rival. Djordjevic ha estat sancionat amb una tècnica per la seva reacció davant d'una falta en atac assenyalada als seus, però el Barça no ha tret profit de la jugada per reaccionar, incapaç d'aconseguir punts interiors. La diferència ha arribat fins els 10 punts al final de la primera meitat, 45 a 35.

El Barça, millor amb "baixets"

Panathinaikos ha ampliat el seu marge amb dos contraatacs tornant dels vestidors, davant d'uns blaugranes desconeguts en atac. Els problemes ofensius dels de Xavi Pascual s'han contagiat a la seva defensa. Sasha Pavlovic ha esmaixat per anotar el 53 a 37. Àlex Abrines ha estat important en la revifada catalana (55-46) que ha coincidit amb la presència en pista de Kuzmic en el lloc de Raduljica. Amb dos triples de Pavlovic i Dimitris Diamantidis (20 punts, 4 rebots, 4 assistències), però, han tornat els 16 punts de desavantatge. Al final del quart, una increïble cistella de 3 punts d'Abrines ha tancat un parcial de 0 a 7 per deixar un marcador de 66 a 57.

Stratos Perperoglou ha obert l'últim quart amb un triple. Shane Lawal ha començat a dominar el rebot i anotar, i després d'un nou triple de l'aler grec, molt encertat en aquests últims 10 minuts, i un altre de Brad Oleson el Barça s'ha trobat només 1 punt a sota (71-70). El pivot nigerià ha comès la seva cinquena personal a 5 minuts del final. Diamantidis, amb un triple molt llunyà i dos tirs lliures, ha donat distància als grecs (82-74) per afrontar els últims 3 minuts amb una certa tranquil·litat davant un rival amb voluntat de recuperar-se.