El FC Barcelona Lassa tomba el CSKA amb Justin Doellman com a protagonista d'un final increïble (100-98)

El FC Barcelona ha guanyat el líder del seu grup a l'Eurolliga, en un final de partit increïble de Justin Doellman, capaç d'anotar 5 punts en 5 segons

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha guanyat en la pròrroga al líder del grup B del Top 16 de l'Eurolliga, el CSKA de Moscou, per 100 a 98. Els homes de Xavi Pascual han mostrat encert en la primera meitat i caràcter en la segona. De la ma de la jugada final de Justin Doellman (12 punts, 10 rebots, 4 recuperacions) i la resta de resultats de la jornada, els blaugrana tornen a estar en posicions de passar als quarts de final.

Els barcelonistes han sortit amb intensitat, buscant dificultar la construcció de joc russa amb una pressió a tota pista. Nando de Colo (30 punts, 7 rebots), però, s'ha trobat molt lliure per anotar 8 dels primers 10 punts visitants. Tomas Satoransky (19 punts, 6 rebots) ha donat un pas endavant per donar resposta a les cistelles del base rival. Amb la irrupció en el matx d'Stratos Perperoglou (15 punts, 4 rebots) uns blaugrana molt inspirats en els triples han arribat a tenir 3 punts de marge, abans que dues pilotes perdudes els fessin tancar el primer quart 3 punts a sota en el marcador, 21 a 24.

El CSKA ha perdut 4 pilotes consecutives per començar el segon quart, davant un Perperoglou omnipresent. El Barça ha aprofitat els punts extra aconseguits des de la seva defensa per marxar de 6 punts, 30 a 24. Milos Teodosic (23 punts, 7 rebots, 6 assistències), amb un triple molt llunyà, ha trencat la mala ratxa del CSKA. Una penetració d'Aaron Jackson ha acabat de revifar el conjunt rus. Els àrbitres han sancionat amb una tècnica a Carlos Arroyo per simular una falta, i a Joan Carles Navarro (11 punts) amb una altra per les seves protestes. Els visitants s'han tornat a avançar amb un parcial de 0 a 7 (34-35) fins que Navarro i Brad Oleson han posat remei amb un parcial d'11 a 1. Al descans el resultat era de 47 a 38.

Dorsey ha comés la seva tercera falta en els primers minuts del tercer quart. Kyle Hines (17 punts, 5 rebots) havia castigat la pintura local amb dues cistelles. Teodosic i De Colo han començat a marcar el ritme dels seus, que poc a poc s'anaven acostant en l'electrònic. Els blaugrana buscaven a Ante Tomic (21 punts, 6 rebots) a la pintura, però el croat patia per superar la defensa de Hines. Satoransky, en uns bons minuts, ha aguantat els barcelonistes fins que De Colo, després de capturar un rebot en atac, ha anotat el 60 a 61. Vorontsevitx (15 punts, 7 rebots), amb un triple, ha fet més gran la ferida tancant el quart 60 a 64.

La pròrroga i la bogeria

Navarro ha assumit la responsabilitat en l'inici de l'últim quart, amb una assistència per Dorsey i dues cistelles. Teodosic ha exagerat una mica un contacte, que si que ha existit, amb el pivot nord-americà, però els col·legiats no han picat. El partit s'ha enrarit poc després. A una clara falta antiesportiva de Hines sobre Dorsey, que Carlos Arroyo ha aprofitat per posar al davant el FC Barcelona, l'ha seguit una tècnica a Pascual per protestar en la jugada posterior. El CSKA s'ha avançat 70 a 79 amb el Palau Blaugrana encès, i llavors ha començat a especular.

Arroyo i Tomic han protagonitzat l'última càrrega local que els ha permès tancar el període amb empat a 85 i forçar la pròrroga. Els visitants s'han avançat de 4 punts en el començament del temps afegit, però en una nova demostració de caràcter el Barça s'ha recuperat. De Colo i Teodosic han tornat a aparèixer amb els seus triples per obrir novament aquesta bretxa.

El base francès ha tingut dos tirs lliures per deixar el partit mig tancat a falta de 19 segons, però n'ha fallat un dels dos. Doellman, amb 4 segons en el cronòmetre, ha anotat el triple que empatava a 98. I quan Teodosic ha tret de fons, l'aler pivot nord-americà ha recuperat la pilota per anotar la cistella del triomf en un final impensable uns segons abans.