El FC Barcelona Lassa talla una ratxa de 3 derrotes a l'Eurolliga davant del Panathinaikos de Xavi Pascual (72-57)

Xavi Pascual ha actuat per primera vegada com a tècnic visitant al Palau Blaugrana. Ho ha fet dirigint el Panathinaikos grec. El seu equip no ha trobat el seu camí en atac, especialment en el tercer quart, i ho ha pagat amb la derrota

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha tallat una preocupant ratxa de tres derrotes consecutives a l'Eurolliga amb un triomf davant del Panathinaikos de Xavi Pascual, en la primera visita al Palau Blaugrana de l'extècnic barcelonista (72-57). En un partit espès, el bon tercer quart del conjunt català ha estat la clau del seu triomf. Ara, tots dos equips queden a la classificació amb 5 victòries i 5 derrotes.

El Panathinaikos ha volgut plantejar un partit lent, amb una defensa enganxosa que finalment no ho ha estat tant, i amb uns atacs llargs per treure de ritme al Barça. Els pivots han assumit el protagonisme ofensiu. Ante Tomic per als de casa, aprofitant la seva major alçada. I Chris Singleton per als visitants, gràcies a la seva més gran mobilitat. El duel s'ha decantat a favor del croat. Quan Xavi Pascual ha donat entrada Ioannis Bourousis per ajudar Singleton, Joey Dorsey ha substituït Tomic. El primer quart s'ha tancat amb empat a 19.

Alex Renfroe ha debutat amb la samarreta blaugrana en el segon quart, donant descans a Tyrese Rice. Els primers minuts del període han estat molts fluixos en atac per part dels dos conjunts fins que els de Georgios Bartzokas han aconseguit un parcial de 8 a 0 (30-23). Les ajudes defensives no deixaven Bourousis encarar amb garanties un Tomic que no ha trigat a carregar-se amb tres faltes. La renda local ha arribat als 8 punts (33-25) després d'un triple d'Aleksander Vezenkov. Tot just abans que Dorsey també fes la seva tercera personal. Al descans, el marcador era de 36 a 31.

El tercer quart, decisiu

Pascual ha hagut de reservar Singleton en el tram inicial del tercer quart. El pivot ha comès dues faltes ràpides i s'ha carregat amb quatre. Aquesta situació, afegida al mal partit de Bourousis, ha generat un forat al mig de la pintura grega que Tomic ha explotat. Tyrese Rice, Brad Oleson i fins i tot Víctor Claver han connectat els seus triples i l'equip ha fet un parcial de 14 a 0 davant d'un rival absolutament perdut en atac per arribar als 17 punts de marge, 57-40, al final del tercer quart.

A l'últim quart, el conjunt de casa ha semblat relaxar-se una mica, circumstància que ha permès als visitants acostar-se a 11 punts. Una situació que ha solucionat molt bé Vezenkov amb un nou triple. El Panathinaikos ha aconseguit un nou parcial de 0 a 7 en els últims 2 minuts de joc, però estava massa lluny en el marcador per aspirar al triomf.