El FC Barcelona Lassa supera l'ICL Manresa en un duel marcat pel desencert total en els triples dels dos equips

El FC Barcelona Lassa ha acabat imposant la superioritat d'Ante Tomic a la pintura per guanyar un matx on els dos equips han arribat a uns nivells inaudits de desencert en el llançament de 3 punts

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha estat el vencedor del primer derbi català de la temporada a la Lliga Endesa, a la pista de l'ICL Manresa (50-56), marcat pel desencert total dels dos conjunts des de la llarga distància. S'han llançat 47 triples dels quals només n'han entrat dos, un per banda. La solidesa d'Ante Tomic (13 punts, 11 rebots) a la pintura ha marcat diferències. Les baixes barcelonistes en les posicions exteriors (Tyrese Rice, Petteri Koponen, Pau Riba i Joan Carles Navarro) han possibilitat el debut del jove base del planter Pol Figueras.

El derbi català s'ha obert amb molt pocs punts en els primers minuts, només 5 (2-3) en els primers quatre de joc. Un parcial de 0 a 6 ha donat als blaugranes el seu primer avantatge destacat (4-9) en un primer quart que s'ha tancat amb un resultat de categoria infantil, 5 a 9. Els manresans han començat més inspirats el segon quart i més forts en defensa per avançar-se 11 a 9 amb una cistella de Petar Aranitovic.

Ante Tomic, amb tres cistelles i una recuperació de pilota, ha aturat l'embranzida dels del Bages (11-15). Tots dos equips estaven negats en el triple fins a un nivell històric (0 de 15 el Barça al descans, 0 de 13 l'ICL Manresa agreujat amb un 1 de 7 en tirs lliures), però els blaugranes han aconseguit anotar de prop. Al descans, l'anotació seguia sent baixa: 15-23.

El ritme anotador ha pujat després del descans. Els d'Ibon Navarro, que han imitat l'estratègia del seu contrincant per buscar els punts dins la pintura, s'han posat a 3 punts després d'una tècnica a Brad Olesson. Tomic ha acudit al rescat dels de Bartzokas per tancar el tercer quart 31 a 40.

Aleksander Vezenkov ha anotat a l'últim quart el primer triple del matx després de 35 errats entre tots dos conjunts. Els blaugranes han tancat a pany i forrellat la seva pintura, i això els ha permès marxar de 16 punts, sentenciant el signe del partit tot i l'intent de remuntada local. Scott Suggs ha anotat l'únic triple del seu equip a 38 segons del final.