Xavi Pascual en una imatge d'arxiu (EFE)

El FC Barcelona Lassa pateix davant de l'Herbalife Gran Canaria per mantenir el liderat de la Lliga Endesa (85-75)

Els blaugrana han hagut de lluitar fins a l'últim quart davant de l'Herbalife Gran Canaria per sumar una victòria imprescindible si volen acabar primers la lliga regular

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha patit molt per aconseguir davant l'Herbalife Gran Canaria (85-75) el triomf que necessitava per mantenir el liderat de la Lliga ACB a 2 jornades del final. El base Carlos Arroyo ha estat baixa per una lesió muscular. L'equip, però, ha trobat a faltar més Joey Dorsey, que encara arrossega problemes al turmell, per plantar cara a la torre eslovena Alen Omic (17 punts, 8 rebots) i contrarestar la superioritat canària en el rebot (33 a 39). La lesió de l'escorta visitant DJ Seeley (20 punts) a l'últim quart ha ajudat el Barça a sumar el triomf.

Els canaris han donat un primer ensurt als blaugrana de la mà de Seeley i Omic. Samardo Samuels ha sortit per la segona falta d'Ante Tomic, però al pivot li falten centímetres per superar l'eslovè a la pintura. Quan el visitant ha tingut uns minuts de descans, el jamaicà sí que ha pogut fer valer el seu pes i força en atac. Propulsat també per un 2+1 de Tomas Satoransky i dos triples de Juan Carlos Navarro (16 punts), els locals han marxat de 10 al final del primer quart, 27 a 18.

Els barcelonistes han continuat fent molt de mal al seu rival des de la línia de 6,75 (han anotat 8 dels seus primers 10 llançaments del matx des d'aquesta distància) De la ma d'Aleksander Vezenkov, Àlex Abrines i  Pau Ribas, la diferència ha crescut fins els 14 punts, 38-24, abans que els triples deixessin d'entrar. El base Kevin Pangos ha fet revifar els visitants. Omic feia estralls sense que ningú poguès aturar-lo. L'entrenador Xavi Pascual ha estat expulsat pels àrbitres. L'Herbalife ha arribat al descans 1 punt amunt, 43 a 44.

Íñigo Zorzano fa de Pascual

Sota la direcció del segon de Pascual a la banqueta, Íñigo Zorzano, Navarro ha obert la segona part amb 5 punts seguits. Satoransky s'ha sumat a la reacció, contestada en solitari per un Seeley que no ha trigat a forçar la tercera falta de Tomic. El matx s'ha igualat amb els canaris imposant la seva bona defensa sobre l'atac del Barça. Doellman ha aparegut amb dues cistelles consecutives per portar els seus a tancar el tercer quart amb 4 punts d'avantatge, 65 a 61.

En les primeres jugades de l'últim quart, Samuels ha castigat la defensa de Sitapha Savané. Els catalans han marxat de 6 amb un 2+1 d'Abrines (16 punts, 11 en aquest període). Amb Omic a la banqueta, el balanç de rebots s'ha equilibrat una mica. Seeley ha hagut de retirar-se uns moments amb un cop a la cuixa. Sense els seus punts, la producció ofensiva visitant ha baixat. Els blaugrana han sabut superar els dos contra un defensius dels d'Aíto per ampliar el seu marge en el marcador de la mà d'Abrines i sentenciar el matx.

La victòria era imprescindible, ja que els dos perseguidors del FC Barcelona Lassa, a només 1 triomf de distància, també han guanyat els seus compromisos. El València Basket ha hagut de patir en la seva visita al CAI Saragossa (75-78), mentre el Reial Madrid ha apallisat el Montakit Fuenlabrada (129-81). El base Sergio Rodríguez ha batut el rècord d'assistències d'un partit a l'ACB amb 19.