Bàsquet

El FC Barcelona Lassa obre la temporada amb un títol després de superar l'Unicaja a la final de la Supercopa

L'Unicaja ha acabat cedint en la segona meitat davant un Barça Lassa molt coral, que no ha notat l'absència del lesionat Juan Carlos Navarro. Tots els jugadors blaugrana han mantingut el bon nivell de l'equip.

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona podrà obrir la temporada 2015-16 amb una bona dosi de tranquil·litat després de derrotar en la final de la Supercopa Endesa l'Unicaja per 62 a 80 al Martín Carpena de Malaga. L'equip blaugrana va tancar la passada temporada en blanc. Aquesta ja ha sumat el primer títol en joc.

Xavi Pascual ha obert la final amb un cinc titular alt (Satoranski, Ribas, Perperoglou, Doellman i Lawal) per plantar cara a un Unicaja molt físic. En els primers minuts, amb un joc intens, els malaguenys han liderat en el marcador gràcies al seu domini en la pintura. Quan més gran era la diferència pels de Joan Plaza (15-9), ha arribat la reacció blaugrana amb un parcial de 0 a 13 obert amb 2 triples de Brad Oleson i un altre de Justin Doellman. El Barça guanyava al final dels primers 10 minuts per 15 a 22.

Unicaja ha reaccionat en el segon quart, amb la feina prop de cistella de Will Thomas (9 punts, 6 rebots). Dani Díez ha anotat el 22 a 24 amb un triple, però el seu equip no ha tingut la continuïtat necessària per capgirar el resultat. Els blaugranes han ajustat la seva defensa fins aconseguir un nou màxim avantatge, 22 a 30, abans de veure com 4 punts seguits de Fran Vázquez deixaven els locals una altra vegada a 2 punts. Pau Ribas (15 punts, 3 rebots, 3 assistències) ha aparegut per donar calma als blaugrana i arribar al descans amb 6 punts de marge, 31 a 37.

L'Unicaja no pot mantenir el ritme a la segona part

Tornant del vestidor, de la mà d'Ante Tomic, el Barça Lassa s'ha posat 9 punts amunt. Justin Doellman, Shane Lawal i el croat han comès la seva tercera falta personal abans de l'equador del tercer quart. L'Unicaja ha intentat acostar-se amb dos triples, però Oleson i Stratos Perperoglou (13 punts) els han baixat els ànims també des de la línia de 3 punts. El grec ha fet la seva tercera falta poc després. Amb la inèrcia positiva, els de Pascual han marxat de 14 després d'un triple d'Aleksandar Vezenkov que ha culminat un parcial d'1 a 12. Quan faltaven 10 minuts, el resultat era de 43 a 57.

Carlos Arroyo (10 punts, 4 rebots, 6 assistències) ha obert l'últim període amb un triple. Un tap en defensa de Lawal sobre Carlos Suárez i una esmaixada poderosa d'Àlex Abrines han enfonsat els ànims dels andalusos. Després d'uns minuts per prendre aire, els blaugranes han posat la directa per acabar d'assegurar-se el primer títol de la temporada. A 2:55 del final, els de Pascual guanyaven de 24. Només calia esperar que s'exhaurís el temps i veure com Ribas recollia el premi al millor jugador i Abrines el de campions de la Supercopa.

Carroll, el millor triplista

En el concurs de triples han participat 7 jugadors de la Lliga Endesa i una de la lliga femenina, Paula Palomares. La sisena dona en participar en aquesta competició ha estat eliminada en quarts, tot i haver aconseguit la tercera millor puntuació de la ronda. El seu botxí en el duel individual ha estat el campió Jaycee Carroll. En la seva tercera final consecutiva, el jugador del Reial Madrid ha derrotat el base del FIATC Joventut Demond Mallet 22 a 20. El madridista no ha baixat dels 20 punts en cap de les seves 3 sèries de llançament. El blaugrana Àlex Abrines ha caigut en quarts davant Àlex Mumbrú.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut