El FC Barcelona Lassa no pot doblegar la resistència de l'ICL Manresa fins a l'últim quart

Tot i la superioritat de la seva plantilla, el Barça Lassa no ha pogut assegurar el seu triomf a la semifinal de la Lliga Catalana fins a l'últim quart

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa jugarà la final de la Lliga Catalana contra el MoraBanc Andorra després de superar en la seva semifinal l'ICL Manresa per 78 a 65. Els de Xavi Pascual, que buscaran el seu setè títol consecutiu en aquesta competició, no han pogut imposar la seva teòrica superioritat fins a l'últim quart.

L'ICL Manresa ha començat carregant el joc sobre el pivot Dejan Musli (11 punts, 8 rebots), un jove talent que busca confirmar les expectatives que va aixecar fa uns anys. La resposta del FC Barcelona ha arribat amb la connexió entre el base Carlos Arroyo (10 punts, 6 assistències) i l'aler Àlex Abrines (16 punts), autor de 3 triples en els primers minuts. Els de Pascual han marxat de 8 amb un parcial de 12 a 2. L'aler Chase Simon (12 punts) ha liderat la reacció manresana amb les seves penetracions, però l'ha tallada Marcus Eriksson amb un triple. El primer quart ha acabat 25 a 17.

En el segon quart els homes d'Ibon Navarro han variat la dinàmica del període anterior. Marius Grigonis ha anotat 5 punts, 3 d'ells amb un triple dificilíssim defensat per Stratos Perperoglou, en un parcial de 0 a 9 que ha posat per davant el seu equip, 25 a 26. El joc ha entrat en una fase d'intercanvi de cistelles que els blaugrana han aprofitat per recuperar el lideratge en el marcador de la ma de la direcció d'Arroyo i l'atleticisme del pivot Shane Lawal (10 punts, 5 rebots). Al descans guanyaven els actuals campions de la competició de cinc, 42 a 37.

En el tercer quart, després d'uns encerts inicials des de la línia de 3 punts, el nivell de joc ha caigut a causa de les imprecisions per part dels dos bàndols. Un triple de Ruslan Otvertxenko (10 punts) ha deixat els del Bages a 2 punts. Una nova cistella de 3 punts de l'ucraïnès ha posat l'ICL Manresa a només 1 punt, 50 a 49. Simon ha culminat la remuntada amb una penetració. El Barça Lassa no es trobava còmode davant la defensa rival que li tallava el ritme, i tampoc estava fi en els tirs lliures. Al final del quart el marcador era de 51 a 54.

El Barça ha apujat la seva intensitat en defensa i el seu ritme en atac a l'últim quart. De la ma dels punts de Perperoglou i Lawal, i amb Arroyo posant velocitat al joc, ha recuperat la iniciativa del matx. Els manresans, fallant els seus primers 10 llançaments de camp del període, s'han vist 12 punts a sota a 3:30 minuts del final, 68-56. Aleksander Vezenkov (10 punts) i Abrines, amb els seus triples, han elevat la diferència màxima fins als 15 punts.