Svetislav Pesic dona instruccions (@FCBbasket)

El FC Barcelona Lassa no dona cap opció al Bilbao Basket en l'inici de la segona etapa de Svetislav Pesic (90-58)

La mà del nou entrenador ja s'ha deixat veure en alguns detalls. Els blaugranes, davant del seu públic i contra un rival en hores baixes, han mostrat una versió sòlida i eficaç

Daniel AlentoActualitzat

Svetislav Pesic ha obert la seva segona etapa al capdavant del FC Barcelona Lassa amb una còmoda victòria a la Lliga Endesa davant del Bilbao Basket (90-58), un rival en un mal moment que encadena 4 derrotes. Tot i que és massa aviat per començar a valorar els canvis respecte a l'etapa de Sito Alonso, sí que s'ha vist els jugadors més intensos en defensa, i molt centrats a assegurar els rebots defensius. En estàtic, l'equip ha redescobert un apagat Ante Tomic (12 punts, 9 rebots en 14 minuts en pista) fins ara. Hi ha també coses que no canvien. Phil Pressey i Aleksandar Vezenkov no han entrat en joc fins a l'últim quart, amb el partit sentenciat.

En el seu primer quintet titular, el nou tècnic ha recuperat el base Thomas Heurtel (12 punts, 8 assistències) i l'aler Rakim Sanders (7 punts, 6 rebots). El francès ha respost amb una bona direcció de joc en els primers minuts i el nord-americà, amb la seva intensitat en el rebot i dues esmaixades espectaculars. Després d'un tram inicial amb molt èmfasi defensiu, els blaugranes han trencat el matx amb un parcial de 14-3 gràcies a l'activitat del també titular Pau Ribas (12 punts, 3 rebots, 3 assistències) i els triples dels interiors Adrien Moerman (12 punts) i Pierre Oriola (10 punts, 6 rebots). Després d'haver assolit una renda de 12 punts, el primer període ha acabat 23-14.

Els bascos han intentat reduir el seu desavantatge a l'inici del segon quart, però els triples de Heurtel i Moerman han restablert els 11 punts de diferència. Els blaugranes, després d'uns instants on han abusat del llançament llunyà, han recuperat la connexió amb Ante Tomic a la pintura per arribar al descans guanyant 35-27. Precisament de la mà del pivot croat, que ha anotat 6 punts seguits per obrir la segona meitat, els blaugranes han trencat el partit. Un triple de Sanders ha significat el 49-29. Ribas ha rematat la feina també des de la línia de 3 punts, 54-31. Els 13 minuts restants han estat plàcids per a un equip que ha disposat d'un màxim avantatge de 32 punts amb una acció d'habilitat de Pressey ja a l'últim minut.