Joan Carles Navarro penetra a cistella (EFE)

El FC Barcelona Lassa guanya a la pista del Dominion Bilbao Basket i reforça el seu liderat a la Lliga Endesa (55-77)

L'equip blaugrana ha tancat la seva marató de 4 partits en 8 dies amb un triomf en una pista complicada que consolida el seu liderat a la lliga espanyola. Després de perdre contra Reial Madrid i Lokomotiv Kuban, els de Xavi Pascual s'han refet guanyant el Laboral Kutxa i, aquest diumenge, els bilbains

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha superat el Dominion Bilbao Basket (55-77) en una pista complicada, aprofitant la derrota del València Basket en la seva visita a l'UCAM Múrcia per augmentar a dues victòries el seu avantatge en la primera posició de la classificació de la lliga regular de l'ACB. Aquesta tarda de diumenge s'ha pogut veure una de les millors versions del pivot blaugrana Ante Tomic (16 punts, 14 rebots, 4 assistències). L'últim quart d'Àlex Abrines ha estat l'altra clau del triomf del seu equip.

El Barça ha obert el partit a Miribilla amb el grec Stratos Perperoglou castigant la defensa d'Àlex Mumbrú per aconseguir un parcial de 0 a 7 (dos triples i un tir lliure). Joan Carles Navarro s'ha carregat ràpidament amb dues faltes. Això ha quedat compensat amb la segona de Mumbrú. Tomas Satoransky (10 punts, 5 rebots, 3 assistències), amb 4 punts seguits, ha posat el 5 a 15 en el marcador. Justin Doellman ha aprofitat un mal balanç defensiu local per fer pujar la renda fins als 12 punts. Els bascos han revifat per tancar el quart 12 a 19.

Carlos Arroyo ha començat el segon quart en pista, però el joc del base no ha anat en consonància amb les seves crítiques al tècnic Xavi Pascual després del triomf de divendres davant del Laboral Kutxa. La producció ofensiva de la segona unitat barcelonista ha estat escassa, donant l'opció al Dominion Bilbao d'acostar-se a 4 punts (18-22). L'entrada d'Àlex Abrines, Doellman i Navarro no ha frenat l'embranzida local en una fase de més lluita que encert pels dos bàndols fins que el capità ha començat a treure petroli amb les seves penetracions. Un triple del base del Dominion Clevin Hannah (19 punts) ha tancat el marcador 27 a 32 al descans.

Hannah ha assumit el protagonisme en el començament de la segona meitat. El desavantatge del Bilbao ha quedat reduït a només 1 punt, tot i l'esforç de Satoransky en la direcció i Tomic fent una mica de tot. Els de Sito Alonso, en un escenari de poca efectivitat en el llançament global, han fet valer la seva lluita i intensitat, però els punts del pivot croat i una oportuna cistella de Doellman han mantingut el Barça al capdavant al final del tercer quart, 43 a 48.

Els de Pascual han sentenciat el matx a l'últim quart. Pau Ribas ha anotat un triple en la primera jugada de l'últim quart. Àlex Abrines (15 punts, tots en aquest quart), amb 5 punt seguits, ha fet el 45 a 56. Tomic, des de la línia de tirs lliures, ha arrodonit el parcial de 2 a 10. Un triple d'Abrines i una cistella al contraatac després de recuperació d'Arroyo han posat els catalans 16 punts amunt, obligant el tècnic del Bilbao a demanar temps mort. Però el Barça no s'ha aturat. Un triple del segon base del Barça donava un nou màxim avantatge de 17 punts a 3 minuts del final, moment en què el rival ha baixat els braços.