Tyrese Rice defensat per Jonathan Tabu (EFE)
Tyrese Rice defensat per Jonathan Tabu en una imatge d'arxiu (EFE)

El FC Barcelona Lassa encaixa a la pista del Dominion Bilbao Basket la seva primera derrota del curs a la Lliga Endesa

Els blaugrana han començat malament el matx, i les circumstàncies posteriors com les lesions i els problemes de faltes dels seus jugadors alts no els han ajudat a evitar la derrota

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha encaixat la seva primera derrota de la temporada a la Lliga Endesa a la pista d'un altre invicte, el Dominion Bilbao Basket (92-79). Els blaugrana han acusat de sortida el cansament del seu viatge a Kazan de l'Eurolliga, i la lesió de Joan Carles Navarro, amb un parcial demolidor que han aconseguit recuperar. Després del descans, Bartzokas no ha pogut comptar amb els seus pivots, Ante Tomic i Joey Dorsey. Massa problemes per guanyar davant d'un bon rival. Tyrese Rice (29 punts, 6 assistències) i Justin Doellman (15 punts) han estat els millors anotadors visitants.

Els blaugrana s'han vist sorpresos de sortida per l'alt encert dels seus rivals. Tres cistelles del pivot Michael Eric (12 punts, 6 rebots) i 8 punts, amb dos triples, d'Àlex Mumbrú (25 punts, 5 de 7 en triples) han posat en el marcador un 12 a 0. El temps mort de Georgios Bartzokas no ha trencat aquesta dinàmica que ha donat als bilbaïns un màxim avantatge de 23 punts, 27 a 4. Navarro ha entrat en joc, a temps per donar l'assistència pel primer triple de Tyrese Rice i lesionar-se en aquesta mateixa acció.

Aquesta cistella del base nord-americà ha donat al tret de sortida a un parcial de 0 a 22. Mentre els de casa han estat més de 8 minuts, entre el primer i el segon quart, sense sumar cap punt, el Barça s'ha posat només un punt a sota amb tres triples gairebé consecutius de Rice (2) i Stratos Perperoglou i el seu domini aclaparador del rebot ofensiu, mentre en defensa milloraven el seu marcatge sobre els llançadors i tancaven la via a les portes enrere que tant de mal els hi havien fet. Al descans el resultat era un inesperat 38 a 34.

L'"Small Ball" per obligació de Bartzokas

Tornant dels vestidors els homes del tècnic barceloní Carles Duran han recuperat el seu encert cara a cistella. El seu millor jugador d'aquestes jornades, l'escorta Scott Bamforth (25 punts, 8 de 9 en tirs de camp), ha aparegut per acompanyar en atac Mumbrú i la diferència entre els dos equips ha tornat a pujar fins als 12 punts després d'una falta antiesportiva a Joey Dorsey (la segona del matx, i per tant ha quedat eliminat) i una tècnica al seu entrenador 55-43. Poc després Ante Tomic s'ha carregat amb 4 faltes.

El tècnic grec ha posat en pista llavors un quintet inèdit sense un pivot clar, amb Rice, Brad Oleson (després Markus Eriksson), Víctor Claver, Justin Doellman i Aleksander Vezenkov, que en defensa ha donat bon resultat davant dels problemes dels homes alts rivals per interpretar els canvis. Doellman, Vezenkov i Rice han acostat els barcelonistes amb tres triples (63-58). Després de dos atacs dolents de l'equip català, el tercer quart s'ha tancat amb un 68-60 a l'electrònic.

A l'últim quart el ritme de joc ha baixat, i de quina manera, fruit de les nombroses faltes personals d'una i altra banda. Claver ha estat eliminat després de ser castigat amb una tècnica per protestar. El Barça ha mantingut la seva configuració d'equip "baixet" que el permetia ser viu al partit, fins que Bamforth, amb 11 punts consecutius pel seu equip, ha dit prou.