El FC Barcelona Lassa derrota el València Basket a l'Eurolliga amb la seva defensa i l'encert en els triples (89-71)

Els blaugranes no es podien permetre el luxe d'una nova derrota a l'Eurolliga, després d'haver perdut 5 dels seus 7 primers partits a la competició i davant del complicat calendari que els resta per afrontar

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha sumat davant del València Basket (89-71) la seva tercera victòria en 8 jornades de l'Eurolliga gràcies a la seva defensa negant al seu rival una de les seves millors armes, la línia de triples, i, paradoxalment, al seu encert en atac al llarg dels primers 20 minuts des de la llarga distància. Diumenge, tots dos equips es tornaran a veure les cares, però a la Lliga Endesa.

El FC Barcelona ha tancat el primer quart guanyant 24-18 després d'haver gaudit d'un avantatge de 8 punts. Tres triples de l'aler pivot Adrien Moerman (13 punts, 3 de 4 en triples) han impulsat els blaugrana. Casualment, l'altra cistella de 3 punts dels de casa en aquest primer període ha estat obra d'un altre pivot, Pierre Oriola (14 punts, 6 de 6 en tirs de camp).

Davant del desencert exterior dels seus homes, l'entrenador visitant Txus Vidorreta ha donat entrada en el segon quart al seu millor anotador, Erick Green (10 punts 3 de 9 en tirs de camp). Ben defensat per Phil Pressey, no ha estat la solució que els seus necessitaven. El marcador s'ha ajustat fins que Petteri Koponen (2) i Oriola han encadenat 3 triples. El Barça ha desbordat el València per marxar de 18 al descans amb una cistella de 3 punts de Pressey, 50-32.

En el tercer quart, els de Sito Alonso han assolit el seu màxim avantatge, 21 punts: 67-46, després d'un intent de reacció, amb poc convenciment, del València Basket. Els valencians han tornat a la càrrega amb un parcial de 0-8. Les clares errades sota cistella d'Ante Tomic (7 punts, 3 de 9 en tirs de camp) en atac han tret contundència a la resposta catalana. El marcador al final d'aquests 10 minuts era de 71-56. A l'últim quart han tornat els 21 punts després d'una esmaixada del "baixet" Pressey, renda que Moerman al contraatac ha fet pujat fons els 22.