Handbol

El FC Barcelona Lassa derrota el BM Granollers a la Supercopa de Catalunya d'handbol (30-25)

Els blaugrana, després d'una primera meitat on el Granollers ha plantat cara, han decidit el matx al seu favor en la segona

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa s'ha imposat al BM Granollers a la final de la Supercopa de Catalunya d'handbol (30-25). Ha estat el segon derbi català de la temporada, i com al primer, a la primera jornada de la Lliga Asobal, la victòria ha caigut del costat blaugrana.

El primer gol ha estat per al Granollers, però els vallesans han estat gairebé 8 minuts sense marcar. Els blaugrana, amb ràpides sortides al contraatac, han aconseguit un parcial de 6 a 0. L'entrenador Carlos Viver ha optat per atacar amb 7 jugadors, deixant la porteria buida, i, tot i que inicialment el seu rival ha ampliat el seu marge a sis gols (9 a 3), els seus jugadors han començat a remuntar.

Després de l'11 a 10, obra del pivot Adrià Figueres (7 gols), ha estat l'entrenador del Barça Xavi Pascual qui ha demanat temps mort. El seu equip ha millorat la seva intensitat defensiva i també ha passat a atacar amb 7 homes, i ha aconseguit un parcial de 2 a 0. El Granollers, però, ha sabut adaptar-se per encadenar tres gols i igualar el marcador. Al descans, el resultat era d'empat a 14.

Gonzalo Pérez de Vargas ha ocupat la porteria blaugrana a la segona part. El porter ha tancat el parcial inicial del seu equip de 3 a 0, amb un gol de porteria a porteria. Els altres dos han estat de Jallouz (6 gols), molt inspirat a la represa. El Fraikin ha reaccionat buscant novament Adrià Figueres fins que una exclusió els ha deixat en inferioritat numèrica.

Els vallesans han intentat remuntar novament, però s'han topat amb una doble aturada espectacular de Pérez de Vargas, decisiu en aquesta segona part. Des de seu camp i a porteria buida, Raúl Entrerríos ha fet el 27 a 21, el tercer gol d'aquestes característiques dels de Pascual. El Granollers ha mantingut la seva tàctica d'atacar sense porter, però ja no ha estat efectiva.