El FC Barcelona Lassa debuta a l'Eurolliga amb una derrota a la pista del Pinar Karsiyaka (71-62)

El primer partit del Barça en aquesta edició de l'Eurolliga s'ha tancat amb una derrota davant el campió de la lliga turca, un equip molt atlètic

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa s'ha vist superat en el seu primer partit en l'Eurolliga pel vigent campió de la lliga turca, el Pinar Karsiyaka (71-62). Els turcs han imposat la seva capacitat atlètica davant un rival poc encertat en atac i massa generós en defensa, i especialment desorientat en el tercer quart. En els triples, els de Xavi Pascual s'han quedat en un 20% d'encert (6 de 29). Ha estat la primera derrota de l'equip blaugrana aquesta temporada.

El primer quart, que ha acabat amb empat a 18, ha estat molt igualat. Els turcs, amb la seva disposició en atac amb els jugadors oberts, marcaven el ritme del joc i aprofitaven la mobilitat de l'ex del Baskonia Colton Iverson (16 punts, 8 rebots) per castigar Ante Tomic. Els blaugrana, anotaven des de la mitja distància amb un Justin Doellman (14 punts, 7 rebots) assumint molt protagonisme.

En el segon període s'ha mantingut la lluita entre els dos equips per fer-se amb el control del matx. Pels locals, Colton Iverson ha estat auxiliat per un altre jugador amb passat ACB, el base Joe Ragland (10 punts). En els últims minuts, però, davant d'un rival molt atlètic, els homes de Pascual s'han quedat sense idees en atac. Cap dels seus jugadors aconseguia avantatges en l'1 contra 1. El Karsiyaka, però, tampoc estava inspirat i, en el descans, el marcador era de 29 a 27.

Els turcs han aprofitat les errades blaugranes en el començament de la segona part per marxar de 10, 39 a 29. La defensa visitant deixava massa forats i en atac no hi havia manera de fer una cistella en joc. Samardo Samuels, amb un fort embenatge a la mà dreta, ha debutat en partit oficial amb el Barça, però la seva aportació ha estat testimonial. Després de dos triples de Ragland i Gonlum el tercer quart s'ha tancat amb un màxim avantatge de 16 punts, 54 a 38.

Davant la mala tarda dels seus dos bases, Carlos Arroyo i Tomas Satoransky, el tècnic blaugrana ha optat per començar l'últim quart sense cap dels dos. Doellman ha clavat dos triples que han revifat una mica l'equip català. Els barcelonistes han millorat en defensa. Stratos Perperoglou (11 punts) ha agafat el relleu anotador de Doellman, fins anotar el 62 a 55 a 2 minuts i mig del final. La diferència encara s'ha reduït una mica més, però no prou com per evitar la derrota.