El FC Barcelona Lassa comença l'Eurolliga apallissant el Panathinaikos de Xavi Pascual (98-71)

El joc interior del Barça ha fet estralls davant la defensa grega

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha obert la seva participació a l'Eurolliga 2017-18 amb una contundent victòria davant del Panathinaikos que entrena Xavi Pascual per 98 a 71. Els blaugrana han aprofitat al màxim la mala defensa interior del seu rival per castigar una i altra vegada la seva pintura. Quan els jugadors exteriors també han començat a anotar, la desfeta grega ha estat total. Rakim Sanders no ha jugat per una lesió de canell mentre que Ante Tomic, recuperat dels seus problemes musculars, ha pogut debutar aquesta temporada. Joan Carles Navarro no ha jugat ni un minut.

Els grecs han començat manant en el marcador, però ha estat un miratge. Els barcelonistes s'han posat al davant gràcies a un parcial de 8-0 (17-12) liderat per dos homes interiors, els francesos Adrien Moerman (16 punts, 11 rebots) i Kevin Seraphin (24 punts, 9 rebots, 3 taps). Dels 24 punts que han sumat els de Sito Alonso en el primer quart (per 20 dels visitants), 20 han estat a la pintura. En el segon quart ha baixat el ritme anotador, però els de Pascual estaven massa imprecisos per impedir que els catalans marxessin amb avantatge al descans, 40-35.

El Barça ha marxat definitivament amb un parcial d'11 a 0 tot just tornar de vestidors. L'equip ha trobat l'equilibri entre els punts exteriors (2 triples) i els interiors (2 cistelles i un tir lliure adicional). Una clara falta antiesportiva d'Adam Hanga no ha tallat el bon moment dels blaugrana. Nikos Pappas (20 punts) ha anotat el primer triple del Panathinaikos de la nit, després de 10 intents, però la resposta de Pau Ribas (11 punts) ha estat immediata (56-40). El tercer quart ha acabat 65-54. Als últims 10 minuts l'equip grec s'ha acabat de difuminar fins encaixar una dolorosa desfeta al Palau Blaugrana.