El FC Barcelona Lassa cau a al pista del Zalgiris i perd la primera final en el camí als quarts de l'Eurolliga (89-85)

L'equip blaugrana afrontava la seva primera final a l'Eurolliga, en la seva lluita per classificar-se pels quarts, a la pista d'un rival en teoria assequible, el Zalgiris. El Barça ha suspès l'examen (89-85)

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha caigut derrotat, en un molt mal partit, a la pista d'un dels rivals directes per aconseguir una de les últimes places per jugar els quarts de l'Eurolliga, el Zalgiris de Kaunas (89-85). Els blaugrana encadenen 8 derrotes en les seves 8 darreres sortides europees. Els de Georgios Bartzokas han tornat a deixar sobre la pista una imatge d'impotència, amb manca d'idees en atac, feblesa en defensa i poc caràcter en situacions adverses, i ara el seu balanç és de 8 victòries per 13 derrotes.

Per segon partit consecutiu, Ante Tomic ha cedit el seu lloc en el cinc inicial a Vitor Faverani (11 punts, 5 rebots), la conseqüència més clara de la greu desfeta del Barça al Palau davant del Baskonia a l'últim partit d'Eurolliga. Faverani s'ha mostrat contundent en les seves aproximacions a la cistella rival, posant els fonaments amb 9 punts en aquest primer període perquè el Barça obris un forat de 6 punts que s'ha mantingut fins el final del quart (18-24).

El FC Barcelona ha començat el segon quart encadenant pèrdues de pilota i tous en defensa. Els de Bartzokas vivien els seus pitjors minuts, gairebé esperpèntics, i encara sort de les dues cistelles de 3 punts de Joan Carles Navarro (17 punts, 4 assistències). El Barça ha fet només 8 punts en 7 minuts i mig de joc, tots del capità. Els lituans, sense fer res de l'altre món, han capgirat el marcador (39-34). Una jugada de 4 punts,  amb falta sobre Faverani al temps que Justin Doellman feia cistella, ha rescatat els visitants just abans del descans (39-38).

El Barça ha obert el tercer quart amb dos triples de Doellman i Kopponen. Una solució d'emergència a atacs lents on l'equip no ha pogut ficar la pilota a la pintura per Faverani. El Zalgiris, liderat per l'elèctric Lekavicius (17 punts, 8 de 8 en tirs de 2 punts), ha recuperat la iniciativa, tot i que sense obrir forat. L'equip que entrena Sarunas Jasikevicius no va sobrat de talent. Els de Bartzokas si que en tenen, i un triple d'Aleksander Vezenkov i una bona passada de Rice a Stratos Perperoglou han propiciat un parcial de 0 a 6 (57-60). El període s'ha tancat amb empat a 61.

Els barcelonistes han recuperat l'encert en el començament dels últims 10 minuts, els decissius. Tomic ha sumat els seus 2 únics punts de la tarda. Una millora que també s'ha vist en defensa. Novament 6 punts amunt els de Bartzokas, dos triples de Milaknis han donat aire als de casa. I després de 3 bons minuts, els blaugrana han tornat a defallir amb un parcial de 9 a 0 (73-70). Navarro ha estat el més valent, i els seus companys li han donat tota la responsabilitat, potser massa. A falta de tres minuts, un triple de Brock Motum ha posat el Barça contra les cordes. Doellman ha compensat una pilota perduda amb 4 punts seguits que posaven el 85-83 a 17 segons del final. Fins aquí ha arribat la remuntada. Queden 9 partits de Lliga regular per buscar el que ara mateix sembla un miracle.