Munir, Vermaelen, Tello, Douglas i Samper, els cinc cedits del Barça
Barça

El FC Barcelona haurà de decidir el futur dels cinc futbolistes que encara té cedits en altres clubs

Munir, Thomas Vermaelen, Cristian Tello, Douglas i Sergi Samper encara tenen contracte en vigor amb el club blaugrana però tenen poques opcions de quedar-se a la plantilla la temporada que ve

Actualitzat

El FC Barcelona continua planificant la temporada que ve i haurà de prendre decisions amb els cinc futbolistes que encara té cedits a altres clubs. Es tracta de Munir, Thomas Vermaelen, Cristian Tello, Douglas i Sergi Samper, que encara tenen contracte en vigor amb el club blaugrana. La Secretaria Tècnica del Barça ha seguit molt de prop les seves evolucions i haurà de decidir si algun d'ells té opcions de quedar-se a la primera plantilla del Barça la temporada vinent.

Munir

El secretari tècnic del Barça, Robert Fernández, va avançar la setmana passada que ningú del València s'havia posat en contacte amb ells per exercir l'opció de compra del jugador, que està fixada en 12 milions d'euros. Ahir, el diari valencià "Superdeporte" assegurava que el València no ho ha fet ni ho farà, perquè amb Orellana i Zaza, fitxats al mercat d'hivern, ja no el consideren un jugador necessari. I, a més, la majoria dels que l'havien avalat a principi de temporada ja han abandonat el club o ho faran tot just quan s'acabi el curs. Per tant, té poques opcions de seguir.

El representant de Munir, Francesc Valdivieso, ha confirmat a Catalunya Ràdio que ni el València ni el Barça no els han dit res, encara. Per tant, pel jugador encara estan obertes totes les opcions, però ha concretat que la cessió que va firmar amb el València incloïa tots els detalls del contracte en cas que el jugador seguís. És a dir, que si el València decideix que vol quedar-se'l i executar la clàusula, hi ha un compromís per escrit de Munir de seguir al València. Munir té arguments: és el sisè jugador amb més minuts al València aquesta temporada i és el màxim golejador de l'equip (7 gols, 6 a la Lliga i un a la Copa). Amb el Barça té contracte fins al 2019.

Vermaelen

La Roma ja té clar que no exercirà l'opció de compra que té pel central belga. A Itàlia ha continuat amb la seva ratxa de lesions i amb aquest historial mèdic, i tenint en compte que ja té 31 anys, no estan disposats a exercir els drets que tenen sobre el jugador, que és d'uns 8 milions d'euros.

Aquest any ha jugat només 4 partits de lliga com a titular i 3 a l'Europa League. El Barça, però, també té clar que, tot i que és possible que necessiti un nou central de cara a la temporada que ve, Vermaelen no té lloc a l'equip. El central belga va costar uns 15 milions d'euros procedent de l'Arsenal i encara té contracte amb el Barça fins al 2019.

Cristian Tello

Aquesta és la segona temporada que l'extrem dret juga cedit a la Fiorentina. La primera va ser a cost zero i aquesta segona, el Barça va cobrar almenys mig milió d'euros. Hauria pogut cobrar 3 milions si no hagués jugat ni el 50% dels partits, però Tello és titular indiscutible i ha jugat 33 partits de lliga i 5 d'Europa League, en els quals ha marcat 4 gols.

Per tant, a la Fiorentina estan contents amb el seu rendiment, però, igual com va passar l'estiu passat, saben que el Barça no el vol i, per tant, voldran renegociar una nova cessió o una compra per molt menys dels 8 milions d'euros que estan previstos a l'opció de compra. El jugador té contracte fins al 2018. Per tant, si el Barça no aconsegueix un traspàs aquest estiu, no cobrarà res la temporada que ve, quan quedi lliure.

Douglas

Al Barça havia jugat només tres partits en dos anys i, en canvi, a l'Sporting ja n'ha jugat 18 de Lliga i 2 de Copa aquesta temporada. I això tot i el canvi d'entrenador a meitat de curs (Rubi per Abelardo). És cert que va començar amb una estranya lesió que es va fer sense baixar de l'autocar en un desplaçament, i que això va engrandir la sensació que és un dels pitjors fitxatges de la història del Barça, però al final s'ha consolidat a Gijón i fins i tot ha marcat dos gols.

L'objectiu de Robert Fernández era veure'l en actiu a Primera i això ho han aconseguit. El problema és que l'Sporting ja és equip de Segona i potser se li busca un nou destí de cara a la temporada vinent, perquè, tot i que s'està buscant desesperadament un lateral dret, difícilment entrarà en els plans del nou entrenador.

El Barça va pagar 4 milions d'euros per ell al Sao Paulo ara fa tres anys i encara en té dos més de contracte. Està a punt d'obtenir la doble nacionalitat i això segurament facilitarà que hi hagi més clubs interessats.

Sergi Samper

És el cas oposat al de Douglas. La idea també era que tingués minuts, en aquest cas al Granada, però els diversos canvis a la banqueta no li han anat gaire bé i de les últimes 15 jornades de Lliga només ha jugat un partit com a titular i més de la meitat de cops no ha estat ni convocat.

La cessió, a cost zero, s'acaba el 30 de juny i el jugador té dos anys més de contracte amb el Barça. És el que té més opcions de quedar-se, però tot dependrà del que decideixi el pròxim entrenador.

Anar al contingut