El FC Barcelona guanya un punt davant l'Atlètic, però perd Messi, amb un trencament muscular al pubis (1-1)

L'Atlètic de Madrid s'ha defensat amb molt d'ordre durant la primera meitat, però el Barça, amb paciència, l'ha anat arraconant fins que Rakitic ha obert el marcador al final de la primera part. Els visitants han empatat a la segona part, just després de les substitucions de Busquets i Messi per problemes físics.

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona, que ha començat el matx amb el seu onze de gala,  ha empatat a 1 a casa davant l'Atlètic de Madrid, en el primer primer gran compromís de la temporada. Els blaugrana, amb molta paciència, han madurat el seu joc durant la primera meitat fins aconseguir marcar. En la segona, però, les substitucions obligades de Busquets i Messi han coincidit amb el gol de l'empat visitant. Els blaugrana no han aprofitat la relliscada del líder, el Reial Madrid, que ha empatat a casa amb el Vila-real.

Als homes de Luis Enrique els ha costat trobar espais en atac davant l'acumulació de jugadors matalassers al davant de la porteria d'Oblak. L'Atlètic tampoc recuperava la pilota en zona perillosa ni era capaç de mantenir-la quan la tenia en una fase de joc pla que ha trencat momentàniament Messi amb un xut, el primer de l'equip entre els tres pals, en el minut 14. Més perillós ha estat el xut des del lateral de Carrasco pels visitants en el minut 16, que ha forçat l'estirada de Ter Stegen.

Després d'uns minuts sense jugades de perill, els barcelonistes han tornat a la càrrega. Ha aparegut per primera vegada Luis Suárez tocant en el minut 33 una centrada de Jordi Alba. Un xut molt ajustat de Neymar, després d'una recuperació propiciada per una mala sortida de pilota visitant, ha marxat fora per molt poc 2 minuts més tard. En el 40, quan el Barça feia estona que tocava i tocava la pilota davant un rival arraconat a la seva àrea, Rakitic ha aprofitat una centrada d'Iniesta per fer de cap l'1 a 0. Messi ha buscat el segon en una transició ràpida, però no ha trobat espai per fer un xut net.

Sense Messi ni Busquets

Griezmann només ha necessitat 16 segons de joc de la segona meitat per posar a prova Ter Stegen. L'Atlètic ha sortit amb ganes d'empatar. En el minut 50 Busquets, malalt, ha deixat el seu lloc en el camp a André Gomes. Poc després Messi ha demanat el canvi amb problemes a l'abductor, una recaiguda dels seus problemes físics. Arda Turan l'ha substituit. L'infortuni blaugrana ha acabat de materialitzar-se quan Fernando Torres, que acabava d'entrar, li ha fet una sotana a Piqué i una relliscada de Mascherano ha deixat sol Correa, que havia entrat amb Torres, davant Ter Stegen per aconseguir el gol de l'empat en el minut 60.

En el minut 64 Neymar ha protagonitzat la reacció blaugrana amb un xut des de la frontal que Oblak ha desviat a còrner. En el 78, ara des de més a prop, el brasiler ho ha tornat a intentar i novament el porter txec ha evitat el gol. En una falta servida pel davanter en el 82, Piqué no ha aconseguit connectar bé de cap la pilota. Davant l'absència de Messi, el número 11 del FC Barcelona ha buscat més protagonisme. En una transició ràpida en el 85, Jordi Alba ha xutat alt. L'Atlètic ha tingut el triomf en el minut 87, en una jugada d'estratègia. La rematada de cap de Godín ha marxat alt per molt poc.

Tot i ser un partit disputat entre setmana, a les 10 de la nit, el Camp Nou ha registrat la millor entrada de la temporada, 89.421 espectadors. Una mostra de l'expectació que havia aixecat aquest matx.