El FC Barcelona guanya el clàssic del Bernabéu i deixa el Reial Madrid a 14 punts de distància (0-3)

L'equip de Valverde s'emporta el clàssic amb els gols de Luis Suárez, Messi i Aleix Vidal. Els blancs tenen un partit ajornat al camp del Leganés, però el resultat del clàssic (0-3 pel FC Barcelona) gairebé els descarta per guanyar la Lliga.

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha aconseguit un important triomf al Bernabéu davant del Reial Madrid (0-3), un resultat que complica, i molt, les opcions madridistes de guanyar la Lliga. Els blancs, amb un partit ajornat, queden a 14 punts del liderat. Els d'Ernesto Valverde encadenen 25 partits sense perdre aquesta temporada. La seva última derrota va ser a la tornada de la Supercopa d'Espanya, precisament davant del Madrid al Bernabéu (2-0).

El Madrid, que ha ofert al seu públic el Mundial de Clubs que va guanyar el passat cap de setmana, ha sortit decidit a fer-se amb la iniciativa. Cristiano Ronaldo ha marcat en el minut 2 en un córner, però l'acció ha estat anul·lada per fora de joc. En el minut 10 el davanter portuguès ha fet misto en el punt de penal quan intentava engaltar una centrada de Kroos.

En el minut 30 Paulinho ha tingut la primera oportunitat pels de Valverde, amb una espectacular rematada que el porter Keylor Navas ha desviat a córner. El brasiler ha tornat a obligar Navas a fer una bona aturada en el minut 39, després d'una bona combinació col·lectiva. Prèviament el Madrid havia tornat a amenaçar amb un xut de Cristiano desviat amb el peu per Marc-André Ter Stegen. I poc abans del descans, Benzema ha rematat de cap al pal aprofitant el forat que s'havia obert entre els dos centrals del Barça.

La segona part, del Barça

Els blaugrana han començat la segona part tocant i tocant. La primera possessió llarga, després d'una passada a l'espai d'Iniesta, ha acabat amb un xut de Luis Suárez. L'uruguaià ha marcat en la següent jugada, en el minut 53, en una gran contra que ha iniciat Sergi Busquets amb calma, ha conduit amb velocitat Rakitic i on Sergi Roberto ha fet la centrada definitiva. Ha estat el cinquè gol del davanter en un clàssic, el tercer al Bernabéu. En el 57, en una nova contra, Suárez ha xutat al lateral de la xarxa.

En el minut 63, en una embolicada jugada, el Madrid s'ha quedat amb 10. Navas ha aturat una primera rematada de Suárez. La segona de l'uruguaià ha anat al pal. La tercera, de Paulinho, l'ha aturat amb la mà Carvajal, que ha estat expulsat. L'àrbitre Sánchez Martínez ha xiulat penal, i Leo Messi l'ha aprofitat per fer el 0-2, el gol que el converteix en el màxim golejador mundial del 2017. Zidane ha mogut fitxa. Nacho, Bale i Marco Asensio ha entrat per Benzema, Casemiro i Kovacic. En el minut 70, una bona intervenció de Navas davant Messi ha evitat el tercer gol del Barça.

Els madridistes han apel·lat a l'orgull. Primer Vermaelen tallant una internada i després Ter Stegen, aturant dos xuts de Bale, han negat el gol al rival. En el minut 80 Nelson Semedo, que havia entrat per Iniesta, ha tingut la sentència però Navas ha desviat la pilota a córner. Paulinho ha deixat el seu lloc a André Gomes després d'una nova aturada de Ter Stegen davant d'un xut a boca de canó de Sergio Ramos. L'últim canvi de Valverde ha estat fer sortir a Sergi Roberto per donar entrada a Aleix Vidal. El lateral ha estat l'autor de l'ultim gol del matx, després d'una centrada de Messi des de la línia de fons, ja en el temps de descompte.