El FC Barcelona guanya al camp del Vila-real (0-2) i acaba amb la ratxa de dos empats a la Lliga

Els d'Ernesto Valverde, després d'haver cedit punts davant València i Celta, necessitaven una victòria per mantenir la distància amb els seus perseguidors

Francesc LatorreActualitzat

El Barça manté la seva condició d'invicte i avui ha sumat tres punts més a Vila-real que li permeten mantenir les diferències sobre els seus perseguidors. L'equip d'Ernesto Valverde s'ha imposat per 0 a 2 a l'estadi de la Ceràmica i d'aquesta manera es retroba amb la victòria, després d'encadenar dos empats consecutius, contra València i Celta.

Se sabia que Valverde i Javi Calleja mantindrien una batalla tàctica per tenir el control del mig camp i el tècnic basc ha optat per Denis Suárez a l'hora de substituir el lesionat Iniesta. Era la gran incògnita d'una alineació en què la resta eren faves comptades, com la presència de Piqué i Vermaelen a l'eix de la defensa. El belga ha tornat a oferir un rendiment boníssim.

El Barça s'hauria pogut avançar només començar, en el minut 3. Piqué ha enviat la pilota al pal rematant un servei de córner de Denis. Ha estat un miratge perquè, un dia més, al Barça li costava molt generar perill. El Vila-real també n'ha tingut una de clara al minut 15. Ter Stegen ha salvat el primer dels castellonencs després d'una rematada de Roberto Soriano a centrada de Mario. Messi ho ha provat de falta directa, però Asenjo, que tornava a la Lliga després de nou mesos de lesió,  li ha endevinat les intencions. El mateix Messi, en una jugada marca de la casa, ha xutat ajustat al pal des de la frontal de l'àrea gran, però la pilota ha sortit un pèl desviada.

La segona part ha començat amb el mateix guió i Valverde ha fet entrar Alcácer en el lloc de Denis. Un minut més tard, Messi ha tingut una altra oportunitat per encetar el marcador, però la seva combinació amb Alba ha acabat amb un xut que ha sortit fora per molt poc. En el minut 59, la jugada que ha canviat el partit: expulsió de Daniel Rabaseda "Raba" per una duríssima entrada sobre Sergio Busquets. L'àrbitre també ha expulsat Quique Álvarez, segon entrenador del Vila-real, per protestar. Amb un jugador més, el Barça s'ha fet amo i senyor del partit. L'equip de Valverde ha trobat més profunditat i, en el minut 66, Suárez ha rematat al pal una boníssima centrada de Jordi Alba. El lateral esquerre ha tornat a ser un dels destacats del partit. Una nova associació d'Alba amb Messi ha acabat amb un altre xut de l'argentí que ha sortit desviat.

Finalment, en el minut 71, Suárez ha fet el primer gol del partit. L'ha marcat aprofitant una rapidíssima triangulació entre Messi i Alcácer, que l'uruguaià ha culminat superant Asenjo. El Vila-real ha provat de reaccionar, però un xut de Manu Trigueros des de la frontal ha estat l'ocasió més perillosa dels groguets. Ter Stegen ha desviat la canonada del migcampista del Vila-real. Suárez ha desaprofitat una assistència de Messi per fer el segon en el 80, però, en el 82, l'argentí sí que ha sentenciat. Busquets ha tallat la sortida de pilota dels locals i ha cedit perquè Messi fes el segon.

La setmana que ve, diumenge, els blaugrana rebran el Deportivo de la Corunya al Camp Nou. Serà el darrer partit abans de visitar el Santiago Bernabéu.