El FC Barcelona firma un curs curt de títols la temporada 2016-17

Deu títols ha estat el balanç dels equips professionals del club aquesta temporada 2016-17, un dels més escassos dels últims anys

El FC Barcelona ha firmat una de les seves pitjors temporades, parlant de títols, dels últims temps. A les vitrines del club han entrat 10 trofeus, els mateixos que la passada. El curs 2015-16, però, el fet de guanyar la Lliga de Futbol va deixar sensacions diferents. La temporada 2014-15 el Barça va afegir 14 títols al seu palmarès.

L'any anterior, havia sumat 16, però només 1 del primer equip de futbol entrenat pel "Tata Martino", la Supercopa. Les seccions van ajudar a dissimular aquella mala temporada. La temporada 2012-13, la de la Lliga de Tito Vilanova, el futbol també havia sumat 1 trofeu, i les seccions van fer pujar el balanç final fins a 12.

El primer equip de futbol del Barça ha aixecat dos títols aquesta temporada. El primer l'estiu passat: la Supercopa d'Espanya contra el Sevilla. I el segon, fa un mes. Els blaugrana van acomiadar la temporada i l'etapa Luis Enrique alçant el títol de campió de la Copa en la final davant l'Alabès. Per a l'era Valverde s'esperen reforços davant d'un balanç que no ha agradat Josep Maria Bartomeu. Per al president del club, la Copa del Rei no és suficient.

L'èxit més recent al futbol formatiu és del Barça B. Després de proclamar-se campió de Lliga al grup tercer de la Segona B, l'equip de Gerard López ha aconseguit l'ascens a la Segona A, després de dues campanyes a la categoria de bronze. I l'equip femení de futbol va acomiadar l'etapa amb el tècnic Xavi Llorens alçant el títol de la Copa de la Reina després de superar l'Atlètic de Madrid.

Si mirem les seccions del Barça, el bàsquet en l'any de Bartzokas a la banqueta només ha pogut endur-se la Lliga Catalana. Per la seva banda, el futbol sala, després de perdre la final de la Lliga, ha tancat la temporada guanyant la Copa Catalunya. L'handbol ha aconseguit 4 títols, però s'ha quedat sense la Lliga de Campions en caure a les semifinals. L'hoquei patins, que ha alçat la Lliga i la Copa, també s'ha quedat a les portes de la final de la màxima competició europea.