El FC Barcelona es retroba amb la victòria a Ipurua amb gols de Luis Suárez i Jordi Alba (0-2)

Després de dos empats consecutius a la competició regular, els blaugranes han sumat els tres punts abans d'encarar l'anada dels vuitens de final a Stamford Bridge

Laura BruguésActualitzat

El Barça ha guanyat a Ipurua amb gols de Luis Suárez i Jordi Alba (0-2) i s'ha retrobat amb la victòria a la Lliga, després de dos empats consecutius. L'Eibar s'ha mostrat valent, però ha acabat jugant amb deu els últims 24 minuts per l'expulsió d'Orellana per doble groga. També ha acabat expulsat el tècnic Mendilibar.

L'Eibar ha pressionat moltíssim des de l'inici, dominant la possessió al primer temps. L'equip basc ha disposat de les primeres ocasions, però ha estat el Barça qui s'ha avançat al marcador. Als 16 minuts de joc, en un contraatac, Messi ha fet una diagonal excel·lent per a Luis Suárez, que s'ha desmarcat, ha superat Dimitrovic i ha marcat el 0-1.

La resposta de l'Eibar, un travesser de Fabián Orellana. A partir d'aquí el partit s'ha equilibrat i els dos equips s'han acostat a les porteries rivals. Abans del descans, Messi també ha enviat un xut al pal, el dissetè de l'argentí i el seu catorzè a la Lliga.

A la segona part, hi ha hagut temps per a la polèmica. Hernández Hernández ha expulsat en doble groga Orellana. L'última groga ha estat per allunyar la pilota amb el braç quan el joc estava aturat. Però l'afició d'Ipurua encara s'ha indignat més perquè Suárez també ha desplaçat una pilota, quan li acabaven d'assenyalar un fora de joc. Mendilibar ha protestat molt que l'àrbitre no li ensenyés una groga i el tècnic ha acabat expulsat. Tot plegat ha desconcertat un Eibar amb un home menys al terreny de joc.

El Barça ha sentenciat el partit a tres minuts del final. Jordi Alba s'ha apuntat el 0-2, després de caçar un refús de Dimitrovic a un xut de Messi. En el pròxim partit ja sonarà l'himne de la Champions, amb la visita dimarts a Stamford Bridge.