Lliga de Campions

El FC Barcelona encara per desè any seguit el sorteig de vuitens de la Champions com a primer de grup

Els blaugrana afronten el sorteig de vuitens de la Lliga de Campions amb l'avantatge de jugar la tornada a casa després de quedar primers del seu grup. Una tradició que fa 10 anys que dura

Actualitzat

El FC Barcelona s'ha classificat per als vuitens de final de la Champions per tretzena temporada consecutiva. En aquest sentit, encara està lluny del Reial Madrid, que no ha faltat mai a les fases eliminatòries des de la temporada en què va guanyar la "séptima", la 1997-98, això és, fa pràcticament vint anys. 

El conjunt que dirigeix Luis Enrique Martínez, però, ha passat com a primer del seu grup per desena campanya seguida, una marca que va allargant any a any i que és un rècord absolut de la competició. De fet, dels equips que van ser primers de grup l'any passat, només han repetit el Barça i l'Atlètic de Madrid.

Guanyar la lligueta no equival a un èxit posterior en la competició, i les dues eliminacions a mans dels "colchoneros" en els últims tres quarts de final en són un exemple recent. Si enguany el FC Barcelona supera aquest obstacle i arriba a semifinals, ho faria per vuitena vegada en els últims deu anys, una xifra no igualada per cap altre equip.

L'última vegada que el Barça no va ser primer de grup a la Champions va ser la 2006-07. El Chelsea de Mourinho va ser millor a la lligueta i el Liverpool de Rafa Benítez els va eliminar als vuitens de final. La ratxa del Madrid s'ha trencat aquest any, després de tres primers llocs consecutius.

Curiosament, l'últim equip que va apartar els blancs del liderat del grup també va ser el Borussia Dortmund, la temporada 2012-2013. Aquell any, però, amb el Barça primer de grup i el Madrid segon, la final va acabar sent cent per cent alemanya: el Bayern de Heynckes va superar el Borussia de Klopp a Wembley, un duel que, ara per ara, encara és possible.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut