Tomas Satoransky intenta anotar davant d'Albert Miralles (EFE)

El FC Barcelona desequilibra el duel contra el FIATC Joventut sumant punts de tres en tres (59-85)

Després d'una primera meitat igualada, el llançament de llarga distància ha obert als blaugrana el camí del triomf en el tercer quart. En l'últim, han acabat de sentenciar amb les seves jugades de 2+1.

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona ha guanyat a Badalona el derbi històric del bàsquet català contra el FIATC Joventut (59-85). Els blaugrana, després d'una primera part igualada, han marcat diferències amb els seus triples en el tercer quart. Justin Doellman (21 punts) ha estat el jugador més destacat del matx. L'entrenador visitant Xavi Pascual ha repartit molt els minuts entre els seus jugadors pensant en el decissiu partit del proper dijous a l'Eurolliga contra el Reial Madrid.

Cap dels dos equips ha estat encertat en el llançament en els primers minuts. Els blaugrana dominaven gràcies a la superioritat física i atlètica del base Tomas Satoransky (5 punts, 7 rebots, 4 assistències) sobre Demond Mallet. El jove Alberto Abalde (14 punts, 3 de 3 en triples), amb un 2+1 i un triple, ha avançat els badalonins (8-6) abans que Justin Doellman, amb molta confiança després del seu apoteòsic final de partit davant del CSKA a l'Eurolliga, encadenés 4 cistelles seguides en un parcial de 0 a 8 (11-17). Quan el nord-americà ha anat a la banqueta, el seu equip ha baixat la producció anotadora i el primer quart ha acabat 17 a 19.

En el tram inicial del segon quart Penya i Barça s'han intercanviat cops sense un guanyador clar. Brandon Paul (7 punts, 2 d'11 en els llançaments de camp) ha assumit el protagonisme de les accions ofensives verd-i-negres, però li ha faltat encert. La tornada a la pista de Doellman, fred després dels minuts de descans, no ha variat gaire la dinàmica de joc, amb molts tirs errats i pilotes perdudes. Al descans es mantenia la igualtat, 33 a 35.

Els barcelonistes s'han escapat a l'electrònic en la represa del joc, amb una cistella interior d'Ante Tomic (11 punts, 7 rebots) i dos triples del jugador format a la Penya Pau Ribas (11 punts, 3 de 4 en triples). Paul ha intentat liderar una nova remuntada, però no anotava els seus llançaments. Tot el contrari que el croat Tomic, que feia patir en la pintura al seu defensor, Ousmane Drame. Dos nous triples, ara de Brad Oleson i Aleksander Vezenkov (38-54), han trencat definitivament el matx. Després d'una diferència màxima de 18 punts, el quart s'ha tancat amb un resultat de 48 a 59.

Demond Mallet ha deixat el Joventut per sota de la barrera psicològica dels 10 punts amb la primera cistella de l'últim quart. Una tècnica a Goran Suton ha tallat la progressió dels de casa, i tres jugades de 2+1, una de Doellman, una altra de Brad Oleson i l'última de Samardo Samuels, han estat la seva sentència. L'entrenador blaugrana Xavi Pascual ha decidit reservar Joan Carles Navarro en la segona meitat del matx, de cara al partit d'Eurolliga contra el Reial Madrid. Marcus Eriksson (11 punts, 5 rebots) s'ha beneficiat, gaudint de minuts en l'últim període. El màxim avantatge visitant ha arribat fins els 26 punts després d'un triple del suec.