El FC Barcelona consolida el liderat amb un triomf sobre un Atlètic que s'ha autoimmolat (2-1)

L'Atlètic de Madrid ha dominat durant mols minuts, però, després d'encaixar dos gols, les expulsions de Filipe Luis i Godín, en dues jugades en què han perdut el cap, l'han acabat de rematar

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona torna a ser líder en solitari de la Lliga després de superar l'Atlètic de Madrid, el segon classificat, per 2 a 1. Els blaugranes tenen ara 3 punts de marge a la classificació a l'espera del que passi en el partit ajornat contra l'Sporting. Els de Simeone han dominat els primers minuts, però davant la millor entrada de la temporada al Camp Nou, 94.990 espectadors, els blaugrana han remuntat.

L'Atlètic ha optat per una pressió amb les línies molt avançades per començar el matx. Els jugadors visitants han posat molt difícil els blaugranes travessar el mig del camp amb la pilota jugada. Saúl, en el minut 2, ha obligat Claudio Bravo a lluir-se per enviar el seu xut llunyà però molt ben dirigit a córner. Vuit minuts més tard, el mateix Saúl ha deixat anar una bona centrada des de la banda dreta. Griezmann no ha arribat a la rematada en el pal curt però si ho ha fet Koke, tot sol al bell mig de l'àrea. I aquesta vegada Bravo no ha pogut evitar el gol.

Aquesta acció ha semblat despertar els de Luis Enrique. El trident s'ha començat a deixar veure en atac. La primera bona oportunitat local no ha arribat fins el minut 29, en una internada dins l'àrea d'Andrés Iniesta i la seva passada a Luis Suárez. L'uruguaià no ha pogut superar el porter Jan Oblak amb el seu xut creuat. Un minut més tard, la centrada des de la mateixa banda esquerra ha estat de Jordi Alba, i el gol, ara si, de Leo Messi en un xut des del punt de penal.

En el minut 38 Suárez ha fet el 2 a 1 amb un xut per sota de les cames d'Oblak, aprofitant una bona passada per la seva desmarcada de Dani Alves des del mig del camp. En el minut 44, l'Atlètic s'ha quedat amb 10 per l'expulsió de Filipe Luis, autor d'una duríssima planxa sobre el genoll esquerre de Messi en el mig del camp.

L'Atlètic es remata tot sol

Aquesta acció, no ha acabat amb les il·lusions dels madrilenys de puntuar al Camp Nou. En els primers minuts de la segona meitat els matalassers han mantingut la seva pressió. Yannick Carrasco ha agafat el protagonisme en atac. En el minut 55, en una centrada del belga, Bravo ha evitat de forma molt afortunada el gol de Griezmann. L'Atlètic, tot i jugar amb un home menys, tenia el domini absolut del joc, fins que Godín ha estat expulsat en veure la segona targeta groga per una dura i innecessària falta en una jugada sense perill de Luis Suárez.

Coincidint amb aquesta expulsió Luis Enrique ha donat entrada a Arda Turan en el lloc d'Ivan Rakitic. L'altre tècnic, Simeone, ha retirat el seu millor davanter, Antoine Griezmann, per donar entrada un central, Savic. El segon de la Lliga no ha tingut més remei que replegar-se totalment. La lesió d'Augusto, tot sol intentant tallar una passada en el mig del camp en el minut 74, ha afegit més infortuni a la seva situació. L'entrenador argentí ha esgotat el seu tercer canvi, els dos primers obligats per les expulsions i el tercer per aquesta lesió.

Turan ha xutat creuat en el minut 77. Poc després Sergi Roberto ha entrat per Alves. Davant d'un rival molt tancat i amb els tres punts gairebé assegurats, els jugadors de Barça han baixat el seu ritme en atac, dedicant-se a buscar possessions llargues més que a aconseguir el tercer gol de la sentència matemàtica en el marcador. En l'últim minut, Carrasco ha forçat una falta en la banda dreta de l'atac matalasser. Simeone ha ordenat fins i tot al seu porter pujar a buscar la rematada en la seva última oportunitat.