Dejan Musli defensa Samardo Samuels en el partit de la jornada 9 (EFE).

El FC Barcelona anul·la Dejan Musli i guanya a la pista de l'ICL Manresa (60-75)

L'esperat duel entre els dos jugadors més valorats de la Lliga, Ante Tomic i Dejan Musli, ha acabat amb els dos jugadors anul·lant-se mútuament quan han coincidit a la pista. La diferència ha vingut de la banqueta, més profunda la blaugrana

El FC Barcelona ha guanyat el derbi català a la pista de l'ICL Manresa (60-75) anul·lant el millor home dels locals, el pivot Dejan Musli (9 punts, 4 de 14 en tirs de camp). La bona feina defensiva d'Ante Tomic (12 punts, 7 rebots, 4 assistències) i Samardo Samuels, amb l'ajuda del jove Moussa Diagne, ha estat clau en el resultat final. El Barça, però, també ha notat els problemes de faltes de Tomic en el seu atac a una defensa manresana molt tancada.

No és cap secret que el pivot Dejan Musli és el jugador clau dels manresans. Xavi Pascual ha assignat de sortida el seu marcatge a Ante Tomic, en el duel entre els dos jugadors amb millor valoració estadística de la lliga. Tot i la bona defensa sobre el seu referent, els d'Ibon Navarro han començat manant, 9 a 2. Quan Musli ha anat a la banqueta, Tomic ha començat a generar en atac, anotant o assistint, amb més comoditat. El signe del marcador ha canviat, 12-14. Però quan el croat ha anat a descansar, l'ofensiva del seu equip també se n'ha ressentit. Al final dels primers 10 minuts, 14 a 17.

Una jugada de 3+1 de Carlos Arroyo en les primeres accions del segon quart ha donat el tret de sortida a la primera escapada blaugrana. Stratos Perperoglou també ha sumat des de la línia de tres punts (14-26). Els pivot blaugranes Diagné (3) i Tomic (2) s'han carregat de faltes, i Musli ha intentat deixar-se veure a la pintura, però Samardo Samuels tampoc l'hi ha deixat. Els barcelonins han gaudit d'un màxim desavantatge de 13 punts, però sense poder trencar el matx. El resultat en el descans era de 31 a 39.

Musli ha estat una altra vegada anul·lat per Tomic en la represa. El serbi del Manresa ha treballat per deixar espais per al seu company Ricky Sánchez . L'aler pivot porto-riqueny, però, s'ha tornat a fer mal al dit del que va ser operat a primers de novembre i ha deixat el joc. Tomic també ha anat a la banqueta en fer la seva tercera falta, però els visitants han pogut córrer en atac amb Arroyo marcant el ritme i anotant. Han tornat els 13 punts de diferència. Els locals han tingut una reacció amb un parcial de 6 a 0, però el marcador al final del quart era de 45 a 57.

L'últim quart s'ha obert amb un triple de Aleksander Vezenkov (45-60). Tomic ha tornat a la pista, però no ha trigat a  carregar-se amb la quarta falta. La producció ofensiva blaugrana ha baixat sense el pivot, davant les consignes locals d'obligar-los a jugar en estàtic i negar les penetracions a cistella. Tot i això, la distància entre els dos conjunts no ha baixat dels 10 punts gràcies especialment a la feina de Justin Doellman (14 punts, 7 rebots). Un triple de Navarro ja a l'últim minut ha marcat la màxima diferència, 58-75. Russlan Otvertxenko (11 punts) ha estat l'únic manresà que ha passat dels 10 punts. Marius Grigonis no ha arribat a les dobles figures en punts, però ho ha compensat en el rebot (9 punts, 8 rebots).