Una imatge de Joan Oliver en l'època que va ser director general del Barça
Una imatge de Joan Oliver en l'època que va ser director general del Barça
Barça

El FC Barcelona abandona l'acusació particular en el judici contra els seus alts càrrecs Joan Oliver i Xavier Martorell

El club ha recuperat els diners que els dos alts càrrecs van fer servir per pagar factures alienes a l'entitat. I amb això es dóna per satisfet.

Actualitzat

El FC Barcelona ha decidit apartar-se del procediment judicial contra Joan Oliver, director general del club entre el 2008 i el 2010, i Xavier Martorell, cap de seguretat de l'entitat barcelonista en les mateixes dates i posteriorment director de Serveis Penitenciaris de la Generalitat.

La causa contra tots dos es va obrir arran d'una querella presentada pel mateix club contra els seus dos exalts càrrecs sota la presidència de Joan Laporta, per les factures irregulars en favor de l'agència de detectius Método3 i que van suposar una despesa per al FC Barcelona de 408.661 euros entre els anys 2008 i 2010.

La jutge va estimar que s'havien facturat al denunciant serveis d'espionatge aliens als seus fins, entre ells seguiments a regidors d'Unió Democràtica de Catalunya i funcionaris de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès encarregats per Martorell. A partir del febrer del 2011, Método3 pagava el lloguer mensual del cotxe de gama alta que feia servir aquest imputat quan ja estava a Serveis Penitenciaris.

També s'acusava als dos imputats "d'afavorir una determinada candidatura a la presidència del club, o obtenir informacions de possibles candidats i persones de l'entorn del FCB per fer-les servir a la seva conveniència". Dels testimonis i dels informes dels pèrits, la jutge va deduir que Oliver, aprofitant la seva facultat d'autoritzar pagaments inferiors a 50.000 euros, va ordenar a Martorell encarregar aquests seguiments dels quals no s'informava a la junta directiva, i entre els que hi havia els d'un vicepresident, d'un soci que promovia una moció de censura, diversos exdirectius, representants i fins i tot un periodista.

El club ha decidit deixar d'exercir l'acusació particular després que Oliver i Martorell han tornar íntegrament les quantitats econòmiques detectades a les investigacions policials, sense cap negociació ni rebaixa, i que sumen 120.000 euros. En un comunicat el Barça assegura haver pres aquesta decisió perquè és la millor pel club i perquè compleix l'objectiu desitjat: "recuperar unes quantitats de l'entitat utilitzades per fins que res tenien a veure amb el FC Barcelona".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut