Eurolliga

El DKV Joventut perd l'últim desplaçament de la primera fase contra el Cibona (77-74)

El DKV Joventut va perdre el seu sisè partit a l'Eurolliga a la pista del Cibona de Zagreb, per 77-74, en un matx en què l'equip croat va començar molt ficat en el partit, amb un encertat Davor Kus. Tot i que els verd-i-negres van capgirar el marcador gràcies als punts de Rudy Fernández i a les recuperacions de pilota de Ricky Rubio, els balcànics es van mostrar més encertats en els moments decisius de l'últim quart. Amb aquesta derrota, els badalonins ho tenen complicat per aconseguir la segona plaça del grup B.

El conjunt croat havia guanyat els seus cinc partits a casa i només havia perdut davant el Panathinaikos, i va demostrar per què. Els de Zagreb van sortir molt concentrats i des de l'inici van agafar la iniciativa en el marcador (13-3), fet que va obligar Aíto García Reneses a demanar el primer temps mort. Els verd-i-negres van reaccionar i, gràcies a l'aportació anotadora de Rudy Fernández i les recuperacions de Ricky Rubio, van retallar distàncies amb un parcial de 0-11 (13-14). La Cibona, però, no va desistir i va continuar jugant amb molta intensitat. Davor Kus, amb 11 punts en el primer quart, va ser un dels jugadors clau perquè els balcànics agafessin una còmoda renda en els primers deu minuts de l'enfrontament (28-19).

El segon quart va començar amb un triple de Rudy Fernández, el millor dels badalonins, i de nou, amb un Ricky Rubio especialista a pispar pilotes als jugadors rivals. Drazen Anzulovic va demanar temps mort, ja que el DKV Joventut es va col·locar a només un punt (30-29). Tot i això, la Cibona va tornar a agafar una còmoda renda amb Kus, Mance i Wisniewsky com a protagonistes. Amb un clar 50-35 favorable als croats, es va arribar al descans.

A la represa, nova reacció de la Penya amb un parcial de 0-12, amb Rudy i Bennett encertats de cara a l'anella. Un "alley-oop" de Marcelinho Huertas per a Andrew Sullivan va servir perquè els verd-i-negres se situessin per davant en el marcador per primera vegada en el matx (54-55). L'últim període es va iniciar amb un ajustat 59-60 per als badalonins. Va ser un quart d'infart, en què es va arribar al darrer minut amb un 72-73 favorable als catalans, però un triple de Warren Levour -quan faltaven 24 segons- va capgirar el marcador (75-73). Les errades des de la línia dels tirs lliures d'Archibald i Paco Vázquez van propiciar la derrota del DKV Joventut (77-74).

Una victòria catalana hauria beneficiat l'Unicaja de Màlaga, ja que el Cibona és un rival directe dels andalusos en la lluita per la cinquena plaça, l'última que dóna la classificació per al Top 16. Amb aquesta derrota, la Penya té difícil obtenir la segona plaça i rebrà l'Olimpija a l'Olímpic de Badalona la setmana que ve, l'última jornada abans de l'inici del Top 16. Els verd-i-negres queden tercers de grup. Un lloc que ocuparan tret que el Maccabi no aconsegueixi guanyar un dels dos partits que li queden.