Eurolliga

El DKV Joventut perd a la pista del TAU (91-83) i queda fora del Top-16 de l'Eurolliga

El DKV Joventut no disputarà el Top-16. El conjunt verd-i-negre ha perdut a Vitòria davant el TAU (91-83) i ha dit adéu a l'Eurolliga. Els de Sito Alonso sabien que havien de guanyar i esperar la derrota de l'Alba Berlín davant l'Olimpija i, per això, han començat el matx molt concentrats i plantant cara al seu rival. Amb una gran defensa, els badalonins han agafat una petita renda en el segon quart, però a la represa, l'equip d'Ivanovic ha premut l'accelerador i l'actuació d'Splitter i Rakocevic han estat clau per capgirar el marcador.

Una imatge inesperada. A Berlín, l'Alba acabava de perdre davant l'Olimpija de Ljubljana per 59 a 67, però ningú no es movia de la seva localitat. Només una derrota del Joventut els classificaria per a la següent fase, una derrota que s'estava produint. I això que la Penya havia fet una primera part excepcional, amb un nivell d'encert en el tir exterior extraordinari, i havia obtingut un màxim avantatge de 13 punts, que serien 9 en arribar al descans (42-51).

Però un nefast tercer període acabaria per condemnar els badalonins, amb un 14 a 0 de sortida i un resultat parcial de 29 a 11. Mentre que l'Alba s'enfonsava en la misèria a Berlín, els catalans no sabien aprofitar les seves possibilitats. En els últims minuts, en què els bascos han baixat clarament el seu rendiment, el DKV ha comès massa errades i només ha pogut ajustar una mica el resultat. Al final, 91 a 83, una justa derrota que fa que el DKV Joventut digui adéu a la competició. Un adéu amarg, perquè el que pocs esperaven és que el Joventut depengués d'ell mateix i fallés.